TED Üniversitesinden:

TED ÜNİVERSİTESİ TİCARET ARAŞTIRMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 29/8/2016 tarihli ve 29816 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan TED Üniversitesi Ticaret Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinin adı “TED Üniversitesi Sürdürülebilir Ticaret Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; TED Üniversitesi Sürdürülebilir Ticaret Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinin amaçlarına, faaliyet alanlarına, yönetim organlarına, yönetim organlarının görevlerine ve çalışma şekline ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 2- (1) Bu Yönetmelik; TED Üniversitesi Sürdürülebilir Ticaret Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinin amaçlarına, faaliyet alanlarına, yönetim organlarına, yönetim organlarının görevlerine ve çalışma şekline ilişkin hükümleri kapsar.”

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“a) Merkez (STAM): TED Üniversitesi Sürdürülebilir Ticaret Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezini,”

MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesi başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Merkezin amaçları

MADDE 5- (1) Merkezin amaçları şunlardır:

a) Ticaret alanında; teorik ve uygulama bazlı sürdürülebilir ticaret ve finans, döngüsel ekonomi ve yenilenebilir enerji konularını da kapsayan araştırma ve geliştirme çalışmaları yürütmek.

b) Mal ticareti konusunda; politika yapıcıların ihtiyaç duyduğu alanlarda, döngüsel ekonomi, yenilenebilir enerji ve sürdürülebilir finans ilkelerini içeren projelerle Türkiye’yi öne çıkaracak çalışmalar yapmak.

c) Hizmet ticareti konusunda sürdürülebilir finans uygulamalarını da içeren detaylı araştırmalar yaparak bu alanda Türkiye’nin rekabet gücünü artırmak ve politika yapıcılara girdi sağlamak.

ç) Ticaret alanında gerekli bilgi birikimini ve altyapıyı oluşturarak; özel sektör ve sanayi kuruluşlarının döngüsel ekonomi ve yenilenebilir enerji projelerine yönelmelerine yardımcı olmak, yatırım yapmalarını teşvik etmek ve ilgili mevzuat hükümleri kapsamında Ar-Ge ve eğitim desteği vermek.

d) Küresel değer zincirlerinde sürdürülebilir uygulamaların toplumun farklı kesimlerine tanıtılmasını sağlamak, bu konuda toplumsal bilinci ve duyarlılığı artırmak amacıyla uluslararası etkinlikler düzenlemek, eğitim faaliyetlerini koordine etmek ve çeşitli yayınlar ve basın aracılığıyla kitlelere ulaşmak.

e) Ulusal ve uluslararası projelere katılarak sürdürülebilir ticaret ve finans, döngüsel ekonomi ve yenilenebilir enerji konularında uzman akademisyenlerle iş birliği tesis ederek Merkezin altyapısını güçlendirmek.

f) Türkiye’de ve dünyada sürdürülebilir ticaret ve finans, yenilenebilir enerji ve döngüsel ekonomi alanında çalışan genç araştırmacılar için cazibe ortamı oluşturmak.”

MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 6- (1) Merkezin faaliyet alanları şunlardır:

a) Sürdürülebilir ticaret ve finans, döngüsel ekonomi ve yenilenebilir enerji alanlarında araştırma yapmak, ulusal ve uluslararası projeler yürütmek.

b) Ulusal ve uluslararası düzeyde sürdürülebilir ticaret ve finans, döngüsel ekonomi ve yenilenebilir enerji konulu kurs, konferans, seminer, yarışma, kongre ve sempozyum düzenlemek.

c) Üniversite mensuplarının sürdürülebilir ticaret ve finans, döngüsel ekonomi ve yenilenebilir enerji konularındaki araştırmalarına destek sağlamak.

ç) Öğrencilerin sürdürülebilir ticaret ve finans, döngüsel ekonomi ve yenilenebilir enerji odaklı yüksek lisans ve doktora çalışmalarına destek vermek, gerekli altyapıyı sağlamak.

d) Merkezin amaçları doğrultusunda ulusal ve uluslararası kuruluşlarla ilgili mevzuat hükümleri kapsamında iş birliği yapmak ve bu iş birliklerinde sürdürülebilir ticaret ve finans, yenilenebilir enerji ve döngüsel ekonomi gibi konuları ön planda tutmak.

e) Kamu sektörüne ve özel sektöre sürdürülebilir ticaret ve finans, yenilenebilir enerji ve döngüsel ekonomi alanlarında araştırma, inceleme, danışmanlık ve benzeri çalışmalar yapmak.

f) Sürdürülebilir ticaret ve finans, yenilenebilir enerji ile döngüsel ekonomi ilkeleri doğrultusunda bilimsel görüş vermek, rapor hazırlamak ve uluslararası iş birliklerini geliştirmek.

g) Üniversite öğrencilerinin sürdürülebilir ticaret ve finans, döngüsel ekonomi ve yenilenebilir enerji ile ilgili toplum ve bilim içerikli faaliyetlerini desteklemek.

ğ) İlgili mevzuat hükümleri kapsamında Merkezin amaçlarına uygun diğer çalışmaları yapmak.”

MADDE 7- Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 11- (1) Merkez Yönetim Kurulu; Merkez Müdürü, Merkez Müdür Yardımcısı, Lisansüstü Programlar Enstitüsü Müdürü ve Üniversitede Merkezin faaliyet alanlarıyla ilgili çalışmalarda bulunan öğretim üyeleri arasından Rektör tarafından görevlendirilecek iki üye ile birlikte toplam beş üyeden oluşur. Yönetim Kurulunun görev süresi üç yıldır. Görev süresi biten üye yeniden aynı usulle görevlendirilebilir. Herhangi bir nedenle görevinden ayrılan Merkez Yönetim Kurulu üyesinin yerine, kalan süreyi tamamlamak üzere aynı usulle yeni bir üye görevlendirilir. Yönetim Kurulu, üye tam sayısının salt çoğunluğu ile toplanır ve kararlar toplantıya katılanların oy çokluğuyla alınır. Oyların eşitliği durumunda Merkez Müdürünün kullandığı oy yönünde çoğunluk sağlanmış sayılır.”

MADDE 8- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 9- Bu Yönetmelik hükümlerini TED Üniversitesi Rektörü yürütür.