Olha Stefanishyna, Kiev'in Avrupa Birliği (AB) ve Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'ne (NATO) katılımından sorumlu Başbakan Yardımcılığı görevinin yanı sıra Ukrayna'nın yeni Adalet Bakanı oldu.

Euronews'e konuşan Stefanishyna, üstlendiği rollerin Ukrayna'nın AB'ye üyelik hedefleri doğrultusunda nasıl birleştiğini anlattı.

Stefanishyna'ya göre katılım süreci sadece AB ile iletişimden ibaret değil, büyük ölçüde iç reformlarla ilgili bir süreç.

Bunu başarmak için gerekirse Ukrayna Adalet Bakanlığı'nda bir değişikliğe gidileceğini söyleyen Stefanishyna, "Temel olarak, katılım süreci ve kendimizi Avrupa ailesine geri getirme meselesi; değerler, hukukun üstünlüğü ve temel alanlarla ilgili. Burada Adalet Bakanlığı tüm bu reform gündeminin gözetiminin ana başı olacak" diye konuştu.

Stefanishyna, "Ukrayna'da kimse yorgun değil; yol boyunca uyum sağlayabiliriz. Ülkeyi işler halde tutmak, ülkeyi işlevsel ve operasyonel hale getirmek için ihtiyaç duyduğumuz her işlevi sağlayacağız. Eğer yeni bir görev değişikliği gerekiyorsa, bu da yapılacak" dedi.

Stefanishyna, Brüksel tarafında Ukrayna'nın AB'ye katılma çabalarında kilit bir müzakereci olarak tanınıyor.

Göreve atanmadan önce yaptığı bir konuşmada Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne üye olabilmesi için "yüzlerce ve binlerce" yasal değişikliğe ihtiyaç olduğunu söylemişti.