Konferansın açış konuşmalarını Türk Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Basri Bağcı, Azerbaycan Hâkimler Birliği Başkanı Ramiz Rzayev, Azerbaycan Cumhuriyeti Çevre ve Tabii Kaynaklar Bakanı aynı zamanda Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı (COP29) Başkanı Muhtar Babayev, Azerbaycan Cumhuriyeti Yüksek Mahkemesi ve Adli-Hukuk Konseyi Başkanı İnam Kerimov, Azerbaycan Cumhuriyeti Ombudsmanı Sabina Aliyeva ve Azerbaycan Cumhuriyeti Barolar Birliği Başkanı Anar Bagirov yaptı.

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Basri Bağcı, açış konuşmasında dünyamızı korumak ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak için iklim değişikliği ve çevrenin korunması gibi konuların ciddiyetle ele alınması gerektiğine vurgu yaparak yargı dünyasına da bu anlamda büyük bir sorumluluk düştüğünün altını çizdi. 11-22 Kasım tarihlerinde Bakü’de gerçekleştirilecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 29. Taraflar Konferansı’nın (COP29) gezegenimiz için son derece önemli bir toplantı olduğunu belirten Bağcı, kardeş Azerbaycan’a ve tüm ilgili kurumlara başarılar diledi ve bu kapsamda Türk Anayasa Mahkemesinin her türlü desteği sunmaya hazır olduğunu dile getirdi.

Başkanvekili Basri Bağcı, Azerbaycan Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi Başkanı Farhad Abdullayev’in daveti üzerine Azerbaycan Anayasa Mahkemesi Başkanlığına da ziyaret gerçekleştirdi.