Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü tarafından, son kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi ve yargı hizmetlerinin daha verimli sunulabilmesi amacıyla yeni teknolojiler kullanılarak hazırlanıp 5 Nisan 2024 tarihinde hizmete sunulan yeni UYAP Avukat Portalı, 1 Eylül 2024 tarihinde mevcut Avukat portalının kapatılmasıyla yerini alacak şekilde planlanmıştı.

Eski UYAP sisteminin kapatılışı Adalet Bakanlığı tarafından 1 Ekim 2024 tarihine uzatıldı. 01 Ekim 2024 tarihinden itibaren mevcut Avukat Portalı hizmeti sonlandırılarak sadece yeni Avukat Portalı üzerinden hizmet sunulacak.

Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada "Adli tatilin sona erecek olması nedeniyle kullanımdan kaynaklı mağduriyet yaşanmaması adına daha önce 1 Eylül 2024 tarihinde sonlandırılacağı duyurulan mevcut UYAP Avukat Portal, 1 Ekim 2024 tarihine kadar yeni UYAP Avukat Portal ile birlikte hizmet vermeye devam edecek olup 1 Ekim 2024 tarihinden itibaren ise mevcut UYAP Avukat Portal hizmeti sonlandırılarak sadece yeni UYAP Avukat Portal’dan hizmet sunulacaktır." denildi.

Yeni Avukat Portal Uygulamasına E-imza ile Giriş Adımları Kılavuzu

AVUKAT PORTAL UYGULAMASINA E-İMZA İLE GİRİŞ ADIMLARI

Not: Daha önceden UYAP Avukat Portal Beta sayfasından gerekli UYAP E-imza Uygulaması bir kez indirerek kurulum işlemini yaptıktan sonra, bu kılavuzda yer alan işlem adımlarını yapmanıza gerek yoktur.

01 Ekim 2024 tarihinden sonra devreye alınacak UYAP E-imza Uygulaması bilgisayarınızda çalışır durumda ise herhangi bir işlem yapmadan kullanım sağlayabilirsiniz.

İlk kez UYAP E-imza Uygulaması indirme işlemi yapacak kullanıcılardan biri iseniz aşağıda bulunan adımları lütfen takip ediniz.

Adım 1 : Kullanmakta olduğunuz tarayıcı açarak 01 Ekim 2024 tarihinden önce işlem yapmak istiyorsanız https://avukatbeta.uyap.gov.tr/giris linkine; bu tarihten sonra işlem yapmak istiyorsanız https://avukat.uyap.gov.tr/giris linkine giriş yapınız.

Adım 2 : Sayfaya giriş yapıldıktan sonra Uyap E-imza ile Giriş seçeneğini tıklayınız.

Adım 3 : Açılan sayfada Uyap E-imza Uygulamasını İndirin linki tıklanır ve gerekli E-imza uygulaması indirilir.

Adım 4 : Açılan ekran üzerinden kullanıcı bilgisayarı Windows ise Windows sekmesi altında Windows için indir, kullanıcı bilgisayarı MAC ise MAC sekmesi altında MAC OS X için indir seçeneğini tıklayın ve indirme işlemini başlatın.

Adım 5 : İndirilen Uyap Arksigner dosyasını açınız.


Adım 6 : Açılan Uyap Arksigner zip dosyasının içinde yer alan Uyap Standart User.exe dosyasına çift tıklayınız.


Adım 7 : Açılan ekrandan İleri butonunu tıklayınız.

Adım 8 : Açılan ekrandan tekrar İleri butonunu tıklayınız.

Adım 9 : Açılan ekranda tekrar İleri butonunu tıklayınız.

Adım 10 : Açılan ekranda “Kurun” butonunu tıklayınız ve kurulum işlemini başlatınız.


Adım 11 : “Kurun” işlemi sonrası “Bitti” butonunu tıklayınız ve kurulum işlemini sonlandırınız.

Adım 12 : Arka planda açılan UYAP E-imza Uygulaması ekranında yer alan İleri, İleri, İleri, İleri, Bitti butonlarını kullanarak işlemi tamamlayınız.

Adım 13 : UYAP Avukat Portal sayfasına gidilerek “Giriş” işlemi yapınız.


Not: İşlemlerden sonra UYAP Avukat Portal sayfası üzerinden sertifika bilgilerine erişim sağlayamamanız durumunda, UYAP E-imza Uygulaması çalışır durumda ise kullanmakta olduğunuz tarayıcı kapatıp tekrar açmanız ve “Giriş” işlemini tekrar yapmanız gerekmektedir.

UYAP E-imza Uygulaması’nın çalışmaması durumunda “Başlat” penceresine tıklayınız ve arama yerine UYAP E-imza yazarak UYAP E-imza Uygulaması’nı çalıştırınız ve tekrar Uyap Avukat Portal sayfasına giriş sağlayınız.