Vergi dairelerinden borç yoktur belgesi alınması sırasında veya gayrimenkul –menkul mallar üzerindeki hacizlerin kaldırılması esnasında borcun ödenmesi zorunludur. Borç ödenmediği sürece borç yoktur belgesi alınamaz. Gayrimenkuller üzerindeki hacizlerin kaldırılabilmesi için borçlu mükellefe ait tüm borçların ödenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde hacizler kaldırılmaz, önceden konulan e-haciz veya menkul- gayrimenkuller üzerindeki vergi haczi fek edilmez.
Öte yandan Vergi Daireleri amme borcu ödenen mükelleflerin o vergi dairesindeki borcu bittikten sonra diğer başka Vergi dairelerinde borçlarının olup, olmadığını ve varsa Türkiye çapında diğer vergi dairelerindeki borçların ödenmesini istemektedir. Dolayısıyla mükellefin bağlı bulunduğu Vergi Dairesine borcu ödense dahi diğer vergi dairelerindeki borçların da ana vergi dairesi borcuna bağlı olarak ödenmesi istenmektedir.
Sonuç olarak, Vergi Dairesinin bu şekilde Türkiye çapında bütün vergi dairelerindeki mükelleflerin borç ilişiğinin çözümünde Türkiye’ yi tek bir vergi dairesi gibi görüp, buna göre bütün borçların kapatılmasını istemektedir. Yapılan işlemlerin dayanağı sorulduğunda 09.03.2006 tarihli Gelir İdaresi Başkalığının bir yazısı olduğu ve yine Vergi daireleri işlem yönergesi mad. 335 gerekçe gösterilerek 6183 sayılı kanunun 62. Maddesi ileri sürülmektedir. Oysaki söz konusu madde hükmünde böyle bir araştırma yapılması uygulaması söz konusu değildir.
Trend Haberler

Avukatlardan Danıştay'a 'X-Ray kontrolü' başvurusu: 'AVUKATLARIN SAVUNMA HAKKI GASP EDİLDİ!'

DOLANDIRICILIK SUÇU - TARAFLAR ARASINDA TİCARİ İLİŞKİ OLUP OLMADIĞININ ARAŞTIRILMASI - BİLİRKİŞİ İNCELEMESİ

Hakim ve savcı yardımcılığı mülakat sonuçları açıklandı

YABANCI PLAKALI ARACIN KARIŞTIĞI MADDİ HASARLI TRAFİK KAZASI NEDENİYLE TAZMİNAT - ZORUNLU MALİ SORUMLULUK SİGORTASI KAPSAMINDA TAZMİNAT VE POLİÇE LİMİTİ

YÜKSEK MAHKEME KARARLARI IŞIĞINDA 5271 SAYILI CEZA MUHAKEMESİ KANUNUNDA DÜZENLENEN TUTUKLAMA TEDBİRİNE GENEL BİR BAKIŞ

YARGITAY CGK KARARLARI IŞIĞINDA, (TCK M.157-158) DOLANDIRICILIK SUÇU İLE GÜVENİ KÖTÜYE KULLANMA (TCK.155) ARASINDAKİ ÖNEMLİ KISTASLAR

2011/2 Sayılı Genelge ile 2025/3 Sayılı Genelge Arasındaki Farklar ve 2025/3 Sayılı Genelge ile Getirilen Yenilikler Üzerine Kısa Bir İnceleme ve Değerlendirme

Reklam Kıskacında İfade Özgürlüğü, Vedat Milor ve Kent Lokantaları

Bilgi Sistemleri Yönetimine İlişkin Usul ve Esaslar Tebliği (VII-128.10)

İşyerinde Mobbingi Önleme Tedbirleri ve İşçi ve İşveren Açısından Haklar ve Sorumluluklar