AB Konseyi tarafından kısa süre önce kabul edilen Siber Dayanıklılık Yasası, bağlantılı ev cihazları (örneğin kameralar, buzdolapları, TV'ler) gibi dijital ürünler için piyasaya sürülmeden önce güvenliklerini sağlamak amacıyla yeni siber güvenlik gereklilikleri getirmektedir. Donanım ve yazılımların tasarımı, geliştirilmesi ve üretimi için tek tip gereklilikler belirleyerek AB genelinde siber güvenlik mevzuatını kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. Ürünlerin bu standartlara uygunluğunu gösteren CE işaretini göstermesi gerekecektir.
Yönetmelik, tıbbi cihazlar veya arabalar gibi mevcut kuralların kapsamına girenler hariç olmak üzere, ağa bağlı tüm ürünler için geçerlidir. Tüketicilerin güvenli ürünleri tanımlamasına yardımcı olacak ve ürün yaşam döngüsü boyunca siber güvenliği teşvik edecek. Yasa yayınlandıktan 20 gün sonra yürürlüğe girecek ve 36 ay içinde tam olarak uygulanacak.
İlk olarak 2021 yılında duyurulan Yasa, mevcut AB siber güvenlik çerçevesini tamamlıyor ve Kasım 2023'te kurumlar arası müzakerelerin ardından nihai hale getirildi.
Siber Dayanıklılık Yasası
Av. Begüm Beyza ÖZBALCI AKYOL
Yorumlar
Trend Haberler

Avukat, alacaklı vekili olarak davayı kaybetse de takipte hiçbir ücret tahsil etmese de verilen hizmetin karşılığı olarak vekâlet ücretine hak kazanır

HMGS (HUKUK MESLEKLERİNE GİRİŞ SINAVI) SONRASI ZORLUK SEVİYESİ VE SINAV DEĞERLENDİRMESİ

İcra ve İflâs Kanunu Uyarınca Elektronik Ortamda Yapılacak Satışların Usulü Hakkında Yönetmelikte Değişiklik

İTİRAZIN İPTALİ DAVASINDA (İİK M. 67) ISLAHA GİDİLEBİLİR Mİ?

Kira Tespit Davası: Hukuki Esaslar, Uygulama Alanı ve Yargı Kararları Işığında Değerlendirme

Anayasa Mahkemesi Yargıtay’ın Benimsenmiş O Kararını Bozdu!

ECRİMİSİL (HAKSIZ İŞGAL TAZMİNATI) NEDİR?

Para karşılığı fal bakmaya 3 ay hapis cezası

Cumhuriyet Savcısı Burhan Bıçkı vefat etti

ZİNA SEBEBİNE DAYALI BOŞANMA DAVASININ YÜKSEK MAHKEME KARARLARI IŞIĞINDA DEĞERLENDİRİLMESİ