Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesinden:

SAKARYA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ LİSANS VE ÖN LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 16/11/2021 tarihli ve 31661 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Lisans ve Ön Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (ğ) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“ğ) Dönem sonu sınavı: Güz ve bahar dönemi sonunda yapılan final ve bütünleme sınavlarını,”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “andlaşmalar” ibaresi “antlaşmalar” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 21 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(2) Öğrencinin ilk kez aldığı teorik derslere %70 oranında ve laboratuvar, atölye gibi uygulamalı derslere %80 oranında devam zorunludur. Yabancı dil ve Türkçe hazırlık programlarında en az %80 oranında devam şartı aranır. Öğrencilerin devam durumları, ilgili öğretim elemanı tarafından izlenir. Devamsız öğrencilerin durumu, ilgili öğretim üyesi tarafından dönemin son haftasında ilan edilir ve bu öğrenciler dönem sonu sınavına giremezler. Uzaktan eğitim programlarına kayıtlı öğrencilerin derslerde devam gerektiren faaliyetleri, ilgili bölüm başkanlığı tarafından belirlenir ve dönemin ilk haftasında ilan edilir. Devam zorunluluğuna ilişkin yabancı diller ve hazırlık eğitimi veren birimlerin yönergelerinde özel düzenlemeler getirilebilir.”

“(3) Devam şartı sağlanmış önceki dönem dersleri için devam zorunluluğu aranmaz.”

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 22 nci maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(4) Yıl içi ve dönem sonu sınavları dışındaki diğer sınavlar önceden tarih belirlenmeksizin yapılabilir.”

“(11) Bütünleme sınavlarının uygulanmasına ilişkin esaslar Senato tarafından belirlenir.”

MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(5) Hakkında açılan disiplin soruşturması sonucunda sınavlarda kopya çektiği, kopyaya teşebbüs veya yardım ettiği tespit edilen öğrenci, o dersten (FF) notu almış sayılarak başarısız olur.”

MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin 29 uncu maddesinin altıncı fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(6) Yaz öğretiminden ders alarak mezuniyet şartlarını sağlamış öğrencilerin mezuniyet dönemi, ilgili eğitim-öğretim yılının bahar dönemi kabul edilir.”

MADDE 7- Aynı Yönetmeliğin 31 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “18/8/2012 tarihli ve 28388 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği” ibaresi “2547 sayılı Kanunun 54 üncü maddesi” şeklinde değiştirilmiş ve aynı maddenin üçüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 8- Aynı Yönetmeliğin 33 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 33- (1) Öğrencilerin disiplin işlemleri 2547 sayılı Kanunun 54 üncü maddesi hükümlerine göre yürütülür ve uygulanır.”

MADDE 9- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 10- Bu Yönetmelik hükümlerini Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü yürütür.