Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü tarafından başsavcılıklara gönderilen yazıda, "Avukatların görevlerini ifa etmek amacıyla adliye binalarına gelmelerinin görevlerinin ayrılmaz bir parçası olduğu kuşkusuzdur." denildi.

Bu itibarla; Cumhuriyet Başsavcılıklarınca otopark araç kapasitesi ve baroya kayıtlı avukat sayısı göz önüne alınarak takdir edilecek sayıda otopark yerinin avukatlara (ücretsiz) olarak kullandırılmasının sağlanması istendi.

TALEP

İstanbul 2 Nolu Barosu Başkanı Avukat Yasin Şamlı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Avukat, savunma makamının temsilcisi ve yargının kurucu unsurudur. Adliyeler yargının üç kurucu unsurunun ortak alanıdır. “Avukatlar adliye otoparklarına ücret ödememelidir” talebimizi Adalet Bakanımıza iletip takibini yaptık.

Talebimizi olumlu karşılayıp neticelendiren Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç Bey’e, Adalet Bakan Yardımcımız Sayın Ramazan Can Bey’e ve Hukuk İşleri Genel Müdürümüz Sayın Hakan Öztatar Bey’e ve İstanbul 2 No'lu Baromuz adına talebimizin Takibini bizzat yapan Av. Ömer Faruk Karagüzel’e çok teşekkür ediyorum.

Meslektaşlarımıza hayırlı olsun. Mesleğimizin ve Meslektaşlarımızın sorunlarını çözmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

İlgili yazı şöyle;