İlkokullardan ortaokula ve liseden üniversiteye kadar uzanan eğitim öğretim hayatı boyunca farklı malzemelere ihtiyaç duyulur. Bu malzemeler arasında işlevsel kullanım tarzları ile ön plana çıkan ürünler arasında okul çantası, kurşun kalemi ve boya kalemi yer alır. Okul çantası, çeşitleri ile farklılık gösterir. Büyükten herkesin dikkatlerini üzerine toplayan ürünler, günlük hayatta da sıkça kullanıma uygundur. Renk, ebat, göz sayısı ve kullanım malzemeler ile farklı tarzlar yer alır. Farklı markalar ile üretimi yapılır. Okul çantalarının içerisinde olması gereken birçok ürün bulunur. Kalemlik içerisinde yer alan kurşun kalem ve boya kalemi çocukların vazgeçilmezidir. Kurşun kalemlerin birçok numarası yer alır. Numara değeri arttıkça ucun sertliği ve renginin solukluğu da farklılık gösterir. Aynı zamanda renkli kurşun kalemleri bulunmaktadır. Kurşun kalemler kadar kuru boya kalemi gereklidir. Farklı renk seçeneklerine sahip olan kuru boyaların kaliteli malzemelerden üretilmiş olması büyük önem taşımaktadır. Metalik kuru boyalar çeşitleri, kullanım sırasında kağıt üzerinde rahat bir şekilde hareket etmenize olanak tanır. Farklı tonlarda kullanmak istediğiniz zaman metalik tonlu boyaları kullanabilirsiniz. Beyaz kuru boya kalemleri ise tonlamaları ayarlamak için kullanıma uygundur. Siyah kuru boya kalemi çeşitleri ise resimde yer alan ana hatları belli etmek için tercih edilir. Bu tarz ürünleri bu açıdan değerlendirmeniz mümkündür.

Kurşun Kalem Kullanımı Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kurşun ahşap kalem kullanımı sırasında rahatlık ve sunduğu verim açısından dikkat edilmesi gerekenler yer alır. Ürünün uç kısmını sivri tutmak dikkat edilmesi gereken bilgilerden ilki olmaktadır. Sivri uçlu kalemler daha açık, anlaşılır ve kolay bir şekilde yazmayı mümkün kılar. Yazma işlemi sırasında fazla bir baskı uygulanmamalıdır. Fazla baskı, ürünün ucu ve kağıt arasında delici etki yaratır. Gereğinden fazla olan baskı kalemin hızla tükenmesine neden olabilir. Aynı zamanda baskı uygulamak kağıdı yırtabilir, istenmeyen izler bırakabilir. Ürünü doğru bir şekilde tutmak da önemli olan detaylar arasındadır. Ergonomik bir tutuş, daha rahat ve kontrollü bir şekilde yazmayı sağlar. Parmaklarınızın ve el bileğinin gereğinden fazla yorulmasını engeller. Bu detaylara dikkat etmek gerekir. Aynı zamanda kalemi konforlu bir şekilde kullanmanız mümkün olur.

Konforlu Okul Çantaları

Okul çantası çeşitleri arasında konfor sunan özellikler ile donatılarak üst düzey bir performans ortaya koyar. Büyük veya küçük okul çantası ebatları omuzlara verilen baskıların azaltılması amacı ile yumuşak kemer yapılarına sahip olur.

●     Yumuşak ve ergonomik özelliklere sahip olan omuz kemerleri cilt üzerinde oluşabilecek sağlık problemlerinin önüne geçmektedir.

●     Tahriş ve kızarıklıkların önüne geçerek kullanıcı dostudur. Ortopedik okul çantası modellerinde belden bağlanan kemerler yer almaktadır.

●     Belden bağlanan kemerlerin amacı sırt çantasının vücuda rahat bir şekilde sabitlenmesini sağlamaktadır. Belden destek alan modellerin ağırlığı homojen olarak dağılmasına da olanak tanır. Hem omuz hem de bel kemerleri ayarlanabilir yapılarda üretimi gerçekleşmektedir.

●     Okul çantası kemerinin vücut tipine göre ayarlama yapılması kullanıcıların üst düzey konfor değerlerini oluşturmasına olanak tanır. Kaliteli okul çantaları tasarım özellikleri arasında su geçirmezlik yer alır.

●     Dış ortamlarda kullanıma uygun olan okul çantaları her türlü olumsuz hava şartlarına sıklıkla maruz kalır.

●     Okul çantası önerileri arasında yer alan su geçirmez yüzeyler hem çantanın hem de içerisinde bulunan eşyaların zarar görmemesi açısından büyük önem taşımaktadır.