AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi’de yaşanan yumurtalı protesto olayı ile ilgili tartışmalar sürerken ilk dava sürpriz biçimde öğrenci cephesinden geldi. Öğrenciler, yumurtalı protestoya hedef olan Burhan Kuzu hakkında, kendilerine “Beyinsizler” dediği için dava açacaklarını açıkladı.
Mülkiyeliler Birliği üyeleri ile bazı öğretim üyeleri fakülte önünde basın açıklaması yaptı. Fakülte’de 8 Aralıkta yapılan toplantı sırasında, İstanbul’da öğrencilere uygulanan şiddetin protesto edildiğini belirten Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanı İhsanFeyzibeyoğlu, “Bu haklı protesto bahanesiyle muhalif seslere tahammülsüz iktidar mensupları öğrencilerimize hakaret etmiş, dekanımızı istifaya çağırmıştır. İktidar ve yandaşlarının tutumunu, üniversite özerkliğine yapılmış bir saldırı olarak değerlendiren Mülkiyeliler Birliği, fakültemiz öğrencilerinin ve üniversite gençliğinin sorunlarının bilincindedir ve haklı taleplerini desteklemektedir” dedi.
Feyzibeyoğlu, 151 yıllık Mülkiye tarihinin, “iktidarların okul yöneticilerine ve öğrencilerine yönelik baskı uygulama gayretlerinin örnekleriyle dolu olduğunu” savunarak, “Mülkiye öğrencileri, ne haklı protestolarında ne de haklarında yürütülmekte olan soruşturmalarda yalnız değillerdir. Bilinmelidir ki, Dekanımız ve öğrencilerimiz hakkında iktidar tarafından yapılan ve yapılacak her türlü işleme Mülkiye mezunları da muhatap olmaya hazırdır” dedi.
Öğrenciler adına konuşan Eren Yolsav da Burhan Kuzu’nun kendileri hakkında, “...Beyinsizler. O yumurtaları yeseler, beyinleri daha iyi çalışır...” dediğini belirterek, “Siyasal öğrencilerini ’beyinsiz’ ilan eden Kuzu, söylemine bir çeki düzen vermeli ve biz Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencilerinden özür dilemelidir. Bu sözlerinden dolayı Kuzu’ya Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğrencileri Dayanışma Derneği olarak dava açacağız” dedi.
Özcan: Dekan’ın kusurlu olduğunu zannetmiyorum’
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ile CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum’a yönelik yumurta atma ve protesto olayıyla ilgili soruşturma sonucunu beklediklerini belirterek, raporun sonucuna göre gerekeni yapacaklarını söyledi. Özcan, soruşturma açılması için olayın meydana geldiği gün Ankara Üniversitesi’ne yazı gönderdiklerini anımsattı. Bu soruşturmanın sonucunu beklediklerini kaydeden Özcan, bu rapor doğrultusunda gerekenin yapılacağını belirtti. Özcan, gelecek rapor ikna edici bulunmazsa, YÖK Denetleme Kurulu’nu devreye sokacaklarını da açıkladı.
Habertürk
Kuzu'ya 'beyinsiz' davası!
Yumurtalı protesto olayı ile ilgili ilk dava sürpriz biçimde öğrenci cephesinden geldi
Yorumlar
Trend Haberler
İCRA DAİRELERİNİN KVKK M.28 KAPSAMINDA "İNFAZ MERCİ" OLARAK İSTİSNA KAPSAMINA ALINMASI
SANIĞI DURUŞMADA TEMSİL EDEN AVUKATIN VEKALETNAME İBRAZ ETMEMİŞ OLMASI, VEKALET ÜCRETİNE HAK KAZANMASINI ENGELLEMEZ
İŞ KAZASINDAN KAYNAKLANAN DAVA NEDENİYLE VEKİL TAYİN EDİLEN AVUKATIN VEKALET ÜCRETİ ALACAĞI DAVASINDA GÖREVLİ MAHKEME GENEL MAHKEMELERDİR
TABELADA "LAW OFFİCE" İBARESİNİN YER ALMASI - SOSYAL MEDYADA "BAŞARILI HUKUK BÜROSU" PAYLAŞIMLARI YAPILMASI
Hâkim ve Savcı Yardımcılarının Sözlü Sınava Tabi Tutulmasını, Eğitim ve Sınavlarının Yönetmelikle Düzenlenmesini Öngören Kuralların İptal Talebine İlişkin Karar
ARABULUCUCULUK ANLAŞMA BELGESİNİN İCRA EDİLEBİLİRLİĞİ
948 hakim ve savcının görev yeri değişti
Adliyede bir zimmet skandalı daha... Milyonlarca lirayı sanal bahiste kaybetmiş!
10 gündür otogarda yaşayan avukat, ölü olarak bulundu!
Hukuk Fakültesi öğrencisi, 50’den fazla kişiyi 1 milyon TL dolandırmış!



