FETÖ'nün kriptolu haberleşme uygulaması Bylock ve Eagle kullandıkları ileti sürülen şüphelilerden ikisinin arandığı için sahte kimlikle gezdikleri saptandı.
Şüpheliler, çıkarıldıkları savcılıktaki işlemlerinin tamamlanması ardından tutuklanmak üzere Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildiler. Hakimlik, 6 şüpheli hakkında tutuklama kararı verdi. Şüpheliler cezaevine gönderildi.
Gaybubet evi operasyonunda gözaltına alınan şahıslar böyle götürüldü. Antalya'da firar edememiş olanların kaldığı başka FETÖ evleri olup olmadığı üzerinde duruluyor.
15 Temmuz'un faili Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ'nün Gaybubet evleri olarak bilinen son kripto evlerinde birden çok kişinin kaldığı ve dolaplarda kasa, valiz gibi malzemelerin bulunduğu belirtiliyor.
Gaybubet evlerinde Kaçak terör örgütü mensuplarının yakalanmadan ulaşması durumunda kullanacakları sıfır eşyalar da mevcut.

Evlerin birer ev görüntüsünden çok saklanma amaçlı kullandığını gösteren diğer bir unsur da dolaplarda yerleşimi gösteren hiçbir kıyafet bulunmaması.
Kaynak: Sabah/Sema Alim Dalgıç





