Bu hafta sizlere, çağımızın en büyük üstadlarından medyum Memiş ustanın hazırladığı, haftalık falınızı sunmaktayız. Bu falın bir diğer özelliği yalnızca bir hafta için geçerli olmamasıdır. Her hafta yeniden okuyarak değerlendirmeniz halinde sürekli olarak geçerli olacaktır.
Değerlendirme için her sorunun altındaki “a” şıklarını işaretlemeniz halinde her bir seçenek için 5 puan alacaksınız. Seçeneklerden “b” şıkkını tercih etmeniz halinde puan yazmayacaksınız. Aldığınız puanları topladıktan sonra, alttaki değerlendirmeye göre haftalık falınız meydana çıkacaktır.
“Neyse halin, çıksın falın. Haydi hayırlısı…”
1.- a) 12 Eylül 1980 eylemi; kardeş kavgasını, kan dökülmesini, yaygınlaşan terörü önlemek için yapılması zorunlu olan el koymadır.
b) 12 Eylül 1980 Harekatı, demokrasiye ve insan haklarına vurulan bir darbedir.
2.- a) 28 Şubat 1997 kararları; demokratik, laik Atatürkçü Cumhuriyeti korumak için önerilen ve siyasi organlar tarafından benimsenen kararlar bütünüdür.
b) 28 Şubat 1997 baskısı, sabah erken kalkanın ihtilal yapmaya heveslendiği, zorla kabul ettirilmek istenen ve insan haklarını ihlal eden kararlar bütünüdür.
3.- a) 8 yıllık kesintisiz eğitim, tüm yurtta uygulamaya konulmalı, bu suretle gençlerin çağdışı eğitime yöneltilmeleri önlenmelidir.
b) 4+4+4 kesintili eğitim uygulanarak, Kuran kursları ve benzer eğitim almak isteyenlerin önü açılmalıdır.
4.- a)Türban ve benzeri giysiler için Kılık Kıyafetle ilgili kanun kesin ve net olarak uygulanmalı, Türkiye'yi çağdışı bir görünüme yöneltecek uygulamalara mani olunmalıdır.
b)Türban ve benzeri giysiler bir kişisel tercih meselesidir, eğitim, öğretim ve yaşantıda engel olarak görülemez.
5.- a) Temel eğitimini bitirmiş çocuklar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın denetimi altındaki Kuran Kurslarına devam edebilirler.
b) Temel eğitimde, Kuran Dersleri ve Hazreti Muhammed’in hayatı ders olarak okutulmalıdır.
6.- a) Eğitim ve öğretim dili yalnızca Türkçe’dir. Türkçe yanında uluslararası diller yabancı dil olarak öğretilebilir.
b) Milli eğitimde Osmanlıca, arapça ve kürtçe dersleri verilebilir. Milli Güvenlik dersleri kaldırılmalıdır.
7.- a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında değişmez maddeler vardır. Laik, demokratik, Atatürkçü Cumhuriyet ilkeleri değiştirilemez.
b) Anayasada değiştirilemez maddeler olamaz.
8.- a) Tarikatlarla bağlantılı yurt, vakıf ve okullar Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmeli ve denetim altına alınmalıdır.
b) Eğitim ve inanç müstakildir, denetim ve baskı altına alınamaz. Cemaat ve azınlık vakıflarına özerklik verilmelidir.
9.- a) Atamayı bekleyen binlerce branş öğretmeni ve teknik öğretmenin ataması yapılmalıdır.
b) Güneydoğuda yerel lehçede dini eğitim verecek 1.000 mele’nin, okullarda din dersi verecek 10.000 imam hatip mezununun ataması yapılmalıdır.
10-a) Türkiye Cumhuriyetine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür.
b) Türklük bir üst kimliktir, bunun altında ve yanında alt kimlikler vardır, bunlara gelişme, örgütlenme ve sınırsız ifade imkanı verilmelidir.
İmdi aldığınız puanları hesaplayınız. Eğer her soruda “a” şıklarını tercih etti iseniz aldığınız toplam puan 50 olacaktır. Eğer “b” şıklarını tercih etti iseniz puan almadınız ama sonuç sizin için iyi olabilir.
Aldığınız puan toplamı 50 ve buna yakın ise; yükselen yıldızınız “Silivri veya Sincan Burcuna” girmek üzeredir. Çantanızı hazırlayınız.
Yok eğer hiç puan almadı iseniz yükselen yıldızınız “İkbal Burcuna” girmek üzeredir. Lacivert takım elbisenizi hazırlayınız.
Aralarda bir yerlerde puan aldıysanız, aldığınız puan toplamı hangi tarafa yakınsa o burç sizi davet etmektedir ancak unutmayınız ki, yerinde sayan yıldızınız, trafik lambaları gibi bir yanıp bir sönmektedir.
Hani derler ya “At bir beşlik, neyse halin, çıksın falın.”
Av.A.Erdem Akyüz
Hukukun Egemenliği Derneği
Genel Başkanı
(Bu köşe yazısı, sayın Av. Erdem AKYÜZ tarafından www.hukukihaber.net sitesinde yayınlanması için kaleme alınmıştır. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısının tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısının bir bölümü, aktif link verilerek kullanılabilir. Yazarı ve kaynağı gösterilmeden kısmen ya da tamamen yayınlanması şahsi haklara ve fikri haklara aykırılık teşkil eder.)