Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya ve beraberindeki Heyet 23-27 Temmuz 2024 tarihlerinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Başkan Özkaya’ya Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Hasan Tahsin Gökcan, Anayasa Mahkemesi Üyeleri Selahaddin Menteş, Yılmaz Akçil ve Ömer Çınar ile Genel Sekreter Murat Azaklı’nın eşlik ettiği Heyet, ziyaret kapsamında Azerbaycan Anayasa Mahkemesi Başkanı ve üyeleri ile bir araya geldi.

Türk ve Azerbaycan Anayasa Mahkemesi heyetleri arasında yapılan toplantıda, TÜRK-AY’ın I. Kongresi’nin yeri ve tarihi ile TÜRK-AY başkanlığını yürüten Türk Anayasa Mahkemesinin dönem başkanlığını devri konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmede ayrıca anayasa alanında ortak çalışmaların artırılması ve iş birliğinin geliştirilmesine yönelik hususlar ele alındı. Temel hak ve özgürlüklerin korunması ve geliştirilmesi amacıyla bireysel başvuru alanındaki bilgi ve tecrübe paylaşımı için 2025 yılında iki Mahkeme arasında yeni iş birliği anlaşması imzalanması konusunda mutabakata varıldı.

Başkan Özkaya ve beraberindeki Heyet; Azerbaycan Cumhuriyeti Yüksek Mahkemesi Başkanı ve üyeleri, İnsan Hakları Komiseri (Ombudsman), Azerbaycan Cumhuriyeti Başsavcısı ve Azerbaycan Cumhuriyeti Başbakanı ile görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerde ikili ilişkilerin sürdürülmesi ve geliştirilmesi konusunda mutabık kalındı.

Anayasa Mahkemesi Heyeti, Türk ve Azerbaycan Şehitliklerini de ziyaret ederek abidelere çelenk, şehit mezarlarına gül ve karanfil bıraktı. Başkan Özkaya Şehitlik Hatıra Defteri’ni imzaladı.

Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçiliğinde Büyükelçi Cahit Bağcı ile bir araya gelen Heyet, Diyanet İşleri Başkanlığı Bakü Din Hizmetleri Müşavirliğini de ziyaret etti.

Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçiliğinde Büyükelçi Cahit Bağcı ile bir araya gelen Heyet, Diyanet İşleri Başkanlığı Bakü Din Hizmetleri Müşavirliğini de ziyaret etti.