Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinden:

ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KAYIT KABUL İŞLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 23/8/1993 tarihli ve 21677 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğrenci Kayıt Kabul İşleri Yönetmeliğinin adı “Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğrenci Kayıt Kabul İşleri Yönetmeliği” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Madde 7- Lisansüstü programlara öğrenci kabulü ile ilgili esaslar 23/1/2017 tarihli ve 29957 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği hükümlerine göre düzenlenir.”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan “Abant İzzet Baysal” ibaresi “Bolu Abant İzzet Baysal” şeklinde, yedinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Lisansüstü programlara, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği hükümlerine göre geçiş yolu ile öğrenci kabul edilebilir.”

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Kayıt dondurma

Madde 23- Önlisans ve lisans öğrencilerinin, tekrar Üniversiteye dönmek üzere, 25 inci, 26 ncı ve 27 nci madde hükümleri saklı kalmak kaydıyla haklı ve geçerli bir mazerete dayanarak kayıtlı olduğu fakülte/yüksekokul/meslek yüksekokulu Yönetim Kurulu kararı ile kaydı dondurulabilir. Lisansüstü programlarda kayıtlı öğrencilerin kayıt dondurma işlemleri, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği hükümlerine göre yürütülür.

Öğrencilerin ilgili akademik birimin Yönetim Kurulu kararı ile bir defada en çok iki yarıyıl ve öğrenim süresi boyunca toplam olarak en çok dört yarıyıl kaydı dondurulabilir. Ancak askere alınma nedeniyle kayıt dondurma işlemlerinde bu sürelere bağlı kalınmaz.

Rahatsızlığı ve tedavi sürecinin devam etmesi nedeniyle kayıt dondurma talebinde bulunan öğrenciler ile hükümlü öğrenciler için mazereti ilgili birim Yönetim Kurulu tarafından uygun görülenlerin dört yarıyıldan fazla kaydı dondurulabilir.

Kayıt dondurulan süre, azami öğrenim süresinden sayılmaz.”

MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 24 üncü maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin 25 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddede yer alan “, mahkum olan” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

“a) Hastalık İzni: Dönem izni verilmesini gerektirecek süreyi kapsayan bir sağlık raporu ile belgelendirmek koşulu ile öğrencilere izin verilebilir.”

MADDE 7- Aynı Yönetmeliğin 26 ncı maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“İzin istekleri gerekçeli bir dilekçe ve belgelerle birlikte ilgili bölüm başkanlığına yapılır.”

MADDE 8- Aynı Yönetmeliğin 27 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin ikinci cümlesi yürürlükten kaldırılmış ve aynı fıkraya aşağıdaki bent eklenmiştir.

“c) Öğrenciler, kayıt dondurmaya ilişkin mazeretinin ortadan kalkması nedeniyle kayıt dondurma süresi tamamlanmadan verilen izni yarıda keserek tekrar eğitimine dönebilir. Öğrenci bu durumda ilgili bölüm başkanlığına bir dilekçe ile başvuru yapar. Yapılan başvuru eğitim-öğretim dönemi ve devam-devamsızlık açısından incelenerek ilgili birim yönetim kurulunca uygun görülmesi halinde öğrenci eğitimine kaldığı yerden devam edebilir.”

MADDE 9- Aynı Yönetmeliğin 1 inci, 2 nci, 3 üncü, 9 uncu, 17 nci, 18 inci ve 34 üncü maddelerinde yer alan  “Abant İzzet Baysal” ibareleri “Bolu Abant İzzet Baysal” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 10- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 11- Bu Yönetmelik hükümlerini Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü yürütür.