Sağkan, kendisini karşılayan Baro Başkanı Av. Mustafa Deniz ve Yönetim Kurulu üyeleri eşliğinde Çankırı Adliyesi’nde Cumhuriyet Başsavcısı Huzeyfe Yücedağ ve Adalet Komisyonu Başkanı Halim Arıstak'ı makamlarında ayrı ayrı ziyaret etti. Birlik Başkanı daha sonra da Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar'a bir nezaket ziyaretinde bulundu.

Çankırı Barosu tarafından 2024-2025 Adli Yılı Açılışı dolayısıyla hazırlanan etkinliğe katılan Sağkan, burada bir konuşma yaptı. Çankırı Barosu’nun kurul üyelerini, TBB delegelerini, meslektaşları, aileleri ve baro emekçilerini selamlayan Birlik Başkanı, göreve gelmelerinden bu yana geçen 2,5 yılı aşkın sürede TBB olarak 81 Baronun desteğiyle, mesleğin en önemli sorunu olan avukat sayısındaki orantısız artışa ilişkin önemli adımlar attıklarını ifade etti. “Bu önemli adımların karşılığını yavaş yavaş almaya başladık” diyen Sağkan, 29 Eylül’de hukuk mesleklerine giriş sınavının hayata geçeceğini, yine bu dönem ilk defa hukuk fakültelerinin ikinci eğitimlere kapandığını ve Adalet Meslek Yüksek Okullarından Hukuk Fakültelerine dikey geçişin önünün kapatıldığını kaydetti.

Sağkan, hukuk fakültelerindeki başarı sıralamasının önce 75 bine ardından 50 bine çekilmesi ve hukuk fakültesi kontenjanlarının yarı yarıya azaltılmasına ilişkin taleplerinin de gündeme alındığını kaydederek, Ekim ayında TBMM Genel Kurulu’nda görüşmelerine başlanacak olan 9. Yargı Paketi ile uzlaştırmacılığın sadece hukuk fakültesi mezunlarına hasredileceğini, yine geçmiş adli yardım ücretlerinin ödenmesinin de hayata geçeceğini belirtti.

Konuşmasının ardından, Çankırı Barosu Başkanı Av. Mustafa Deniz ile birlikte meslekte 40'ıncı yıllarını dolduran meslek ustalarımız Av. Recep Mercankaya ve Av. Nurettin Çavuşoğlu'na TBB plaketi takdim eden Birlik Başkanı, meslek üstatlarına on yıllar boyunca yurttaşların hak arama mücadelesine verdikleri destek ve mesleğin gelişimine yaptıkları katkılar için teşekkür ederek, kendilerine sağlıklı bir ömür ve mutlu bir meslek yaşantısı diledi.

Etkinliğe Eskişehir Barosu Başkanı Av. Mustafa Elagöz ile Isparta Barosu Başkanı Av. Ünsal Çankaya da katıldı.

Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle