• DOLAR 34,29 %0.16
  • EURO 37,09 %-0.36
  • STERLIN 44,60 %-0.36
  • ALTIN 3.028,14 %0.54
  • BİST100 8.908 %0.40
  • BITCOIN 67.002 %1.21
  • ETHERIUM 2.492 %2.27
12°
1 ay önce KARARLAR

Uyuşmazlık; adi kiraya ve hasılat kiralarına ilişkin icra takibinde itirazın kaldırılması ve tahliye talebine ilişkindir. Bölge Adliye Mahkemesinin yukarıda tarih ve sayısı belirtilen kararı ile borçlunun gerek itiraz gerekse cevap dilekçesinde zamanaşımı itirazında bulunmadığı, İİK'nın ilgili maddesine göre itiraz sebepleri ile bağlı olduğu, yargılama sırasında itiraz sebeplerini değiştiremeyeceği ve genişletemeyeceği gibi, kira paralarının davalı tarafından davacının banka hesabına artışsız...

1 ay önce Genel
1 ay önce DUYURU

Dünyanın en büyük barolarından biri olan İstanbul Barosu yeni başkanını seçiyor. Genel kurul 12 ekim cumartesi günü toplanacak. Seçimin 20 ekim pazar günü yapılması bekleniyor.

1 ay önce Genel

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Uluslararası Islah ve Ceza İnfaz Kurumları Derneği tarafından bir kez daha “Mükemmeliyet” ödülüne layık görüldü.

1 ay önce GÜNDEM

Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada tutuklanan amca Salim Güran'ın avukatı Seda Tuğrul, müdafilik görevinden çekildiğini duyurdu. Av. Tuğrul, 'dosyanın bundan sonraki sanık müdafi olarak değil, bir anne olarak, bir vatandaş olarak yakından takipçisi olacağım' dedi.

1 ay önce EKONOMİ

Gelir İdaresi Başkanlığı, yeni hazırladığı tebliğ taslağı ile kiraların elden ödenmesinin önüne geçmeye hazırlanıyor. Taslağa göre elden ödendiği tespit edilen kiranın aylık tutarının yüzde 10’u baz alınarak ceza belirlenecek. Eğer tutar 5 bin TL’nin altında kalırsa ‘özel usulsüzlük cezası’ adıyla hem ev sahibi hem de kiracıya 5’er bin TL’lik ödeme zorunluluğu gelecek.

1 ay önce MAKALE
1 ay önce Genel

Orman Kanununun 17 nci Maddesinin İkinci Fıkrasının Uygulanması Hakkında Yönetmelik, 11 Eylül 2024 Tarihli ve 32659 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlandı.

1 ay önce Genel

İç Sularda Çalışan Gemi ve Su Araçları Yönetmeliği, 11 Eylül 2024 Tarihli ve 32659 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlandı.

1 ay önce Genel

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya, Arnavutluk Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi Başkanı Holta Zaçaj ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Başkan Zaçaj’a, Arnavutluk Anayasa Mahkemesi üyeleri ile Arnavutluk Ankara Büyükelçisi Blerta Kadzadej’in de eşlik ettiği görüşmede iki ülke arasındaki tarihî ve kültürel bağlara değinen Başkan Özkaya, Arnavutluk Cumhuriyeti heyetinin ziyaretinden büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti.