İki ülke Anayasa Mahkemeleri arasında süregelen karşılıklı iyi niyet ve iş birliğinin olumlu yansımalarının ele alındığı görüşmede taraflar arasındaki iyi ilişkilerin daha da güçlenerek devam etmesi temennileri dile getirildi. Bu bağlamda, 2013 yılında imzalanan iki Yüksek Mahkeme arasındaki ikili iş birliği anlaşmasının güncellenmesi kararlaştırıldı. Ayrıca Avrupa Anayasa Mahkemeleri Konferansının dönem başkanlığını yürüten Arnavutluk Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi adına Başkan Zaçaj, dönem başkanlığına seçilme sürecindeki desteklerinden ötürü Türk Anayasa Mahkemesine ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya’ya teşekkürlerini sundu.

Başkan Özkaya’nın makamında gerçekleşen kabulün ardından düzenlenen heyetler arası toplantıda, iki ülkenin hukuk sistemleri ve mahkeme içtihatları hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.

Anayasa Mahkemesine düzenledikleri çalışma ziyareti kapsamında Türkiye’de bulunan Arnavutluk Anayasa Mahkemesi heyeti; Anıtkabir, Yargıtay ve Danıştaya da ziyaretler gerçekleştirdi.