Uluslararası Islah ve Ceza İnfaz Kurumları Derneği (ICPA) tarafından düzenlenen 2024 ICPA Yıllık Konferansında ceza infaz kurumları bünyesinde yürütülen uygulamaları değerlendirmeye alarak iyi uygulamalara ICPA Islah Alanında Mükemmellik Ödülleri’ni verdi. Değerlendirme sonucunda Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü “Çevrim İçi Psiko-Sosyal Yardım Servisi Projesi” sağlık alanında “Mükemmeliyet” ödülüne layık görüldü. Ödülü, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım teslim aldı.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, 2022 yılında da Akıllı Teknolojilerin Ceza İnfaz Kurumlarına Entegrasyonu Projesi (ACEP) ile hükümlülerin iyileştirilmesi kategorisinde Mükemmeliyet ödülü almıştı.

CTE GENEL MÜDÜR YARDIMCISI FATİH GÜNGÖR ICPA YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNE SEÇİLDİ

3 Eylül Salı günü düzenlenen ICPA Yıllık Toplantısında, ICPA Yönetim Kurulu için seçim yapıldı. Kurul üyeliği için aday olan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdür Yardımcısı Fatih Güngör, oy birliğiyle yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün 2017 yılından bu yana üyesi olduğu ICPA, dünya çapında ceza infaz kurumu sisteminde yer alan kuruluşların; bilgi paylaşımı yapma, yerel çalışma ile uygulamaları farklı uzmanlara sunma ve iyi uygulama örneklerini sergileme fırsatı sunan en büyük uluslararası ıslah topluluğu ağı olarak çalışıyor.

ICPA 2024 Yıllık Konferansı Singapur Cezaevi Hizmetleri ev sahipliğinde 1-6 Eylül tarihleri arasında 70 ülkeden 800 katılımcıyla yapılıyor. ICPA tarafından uluslararası düzeyde yapılan 2024 Yıllık Konferansının bu seneki teması, “Suçtan Vazgeçmeyi Etkinleştirmek: Tekrarlayan Suçun Ötesinde” olarak belirlendi.

ÇEVRİM İÇİ PSİKO-SOSYAL YARDIM SERVİSİ PROJESİ NEDİR?

Çevrim İçi Psiko-Sosyal Yardım Servisi Projesiyle ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutuklulara yönelik uzman psikolog ve sosyal çalışmacılar tarafından çevrim içi psikolojik destek sunuluyor. Proje ile hükümlülere kriz durumlarında hızlı ve profesyonel destek sağlanırken, hükümlülerin risk ve ihtiyaçlarına yönelik bireysel müdahale programları da uygulanmaktadır. Projeyle ceza infaz kurumlarında psiko-sosyal destek hizmetlerinin standardize edilmesi ve hükümlülerin rehabilitasyon sürecine katkı sağlanması hedefleniyor. Projenin başladığı tarihten bu yana 50 ceza infaz kurumunda toplam 3 bin 634 hükümlü/tutukluyla bireysel görüşme gerçekleştirildi. Bu görüşmeler sonucunda tespit edilen risk ve ihtiyaçlara yönelik olarak 7 bin 468 bireysel müdahale tamamlandı.