Gelin; Paris Olimpiyat Oyunları’nın sınıfda kalış nedenlerini maddeler halinde gözden geçirelim.

1.-Herşeyden önce, Olimpiyat Oyunları’nın başlamasından bir gün önce, Fransa’nın başkenti Paris’de saldırı nedenleri ile, havaalanı ve ulaşım yolları kapandı. Demek ki Fransa ve başkenti Paris bu kadar güvenli bir yerdi. Fransa, karnesine ilk zayıf notu altı ve sınıfda kaldı.

2.-Açılış törenleri, spor alanı ve stadyumlarda yapılırken, Fransa bu törenleri sokaklara taşıdı ve ikinci zayıf notu aldı.

3.-Sokakda yapılan açılış törenleri, bir Spor ve Olimpiyat açılışından ziyade, bir gece kulübünün şov gösterisi gibi idi. Acayip ve garip kıyafetli, ne olduğu belli olmayan palyaçolar, garip kıyafetleri ile, ilgisiz ve çirkin şov’lar yaptılar. Devamı olan yarışmalar aynı kusurları taşıyordu. Göstericilerin kuyruk sokumlarında yer alan büyük pon pon’larla bir zayıf daha aldı ve Fransa, sınıfda kaldı. Gelelim bizim sporcu ekibimizin hazırlıklarına:

1.-Nasıl seçildiği ve ne kadar ödeme yapıldığı belli olmayan bir giyim firmasının tasarladığı giysiler, büyük eleştiri aldı.

2.-Giysiler bir yana, sporcuların taşıdığı “TUR” ibaresine bir anlam verilemedi. Türkiye’nin, AB ve uluslararası platformlarda kabul edilen adı “TÜRKİYE” dir. Bunun resmî kısaltılmışı “T.C” dir. Bu ifadeler yerine bir “Tur” firmasını anımsatır şekilde ifade konulması, büyük bir yanlış olmuştur.

3.-Bütün bu yanlışların, değerli sporcularımızın başarı direncini kırmamış olmasını dileriz.

SONUÇ: Sporcularımıza başarı dileklerimizi, sevgi ve saygılarımızı sunarız. Çünkü onlar; demokratik, laik, Atatürk İlke ve Devrimlerini savunmakta ve temsil etmektedirler.

Av. Ahmet Erdem Akyüz