Konya Barosu'nda Olağan Genel kurul heyecanı yaşandı. Seçimlere Vefa Grubu'nun adayı mevcut başkan Av. Oktay Unkur, Ay Yıldız Avukatlar Grubu'nun adayı Av. Levent Babacan ve Demokrat Avukatlar Grubu’nun adayı Av. Güneş Gül yarıştı.

Olağan Genel Kurul Toplantısı Karatay Gençlik ve Kongre Merkezinde gerçekleştirirken seçimler Konya Adliyesinde gerçekleştirdi. Genel Kurula Konya Baro Başkanı Avukat Oktay Unkur, CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş, Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel, Önceki dönem Konya Baro Başkanları ile çok sayıda avukat katıldı. Genel Kurulda avukatlık mesleğinde 70. Yılını dolduran Avukat Kemal Gödeneli’ye plaket takdim edildi. Plaketi CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş takdim etti.

“AVUKATLAR DEMOKRATİK TOPLUMUN TEMEL DİREĞİ”

Genel kurulun açılışında konuşan Konya Barosu Başkanı Av. Oktay Unkur, avukatların demokratik toplum temel direği ve adalete erişimin güvencisi olduğunu söyledi. 112 yıllık tarihe sahip Konya Barosunu, şanına yakışır bir kurumsallıkla, kolektif bir şekilde yönetmeye gayret ettiklerine dile getiren Av. Unkur, “Türkiye Barolar Birliğiyle, diğer kentlerimizin Barolarıyla ve şehrimizde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla bu ciddiyet içerisinde eşit ve onurlu bir temsil anlayışı ile ilişkilerimizi geliştirdik. Tüm meslektaşlarımızın istisnasız her koşulda amasız ve fakatsız yanlarında olduk. Baronun; yargı erkinin savunma kurumu olduğunu her fırsatta eylem ve söylemlerimizle ortaya koyduk. Hakkı üstün tutmaya, hukukun üstünlüğünü egemen kılmaya çalıştık. Demokratik, laik, sosyal hukuk devletine inanan, Cumhuriyetimizin kurucu değerlerini benimseyen ve savunan bir anlayışta olduk. Bu bilinçle; adaleti önceleyen, ötekileştirmeyen, meslek sorunlarına odaklanan, hukuk dışında hiçbir dili kullanmayan, hiç kimsenin peşine takılmayan; evrensel hukuk ilkeleri ışığında, insan haklarından yana, kimden geldiğine ve kime karşı yapıldığına bakmaksızın tüm hak ihlallerinin karşısında olduk. Yönetim anlayışımız; sorunları iletişim ile çözmek ve tüm meslektaşlarımızla birlikte yönetmekti. Bu anlayışı uygulama gayreti içerisinde olduk. Tüm meslektaşlarıma katkıları, eleştirileri ve gösterdikleri anlayış için teşekkür ediyor. Geçtiğimiz genel kuruldan bu yana aramızdan ayrılan değerli meslektaşlarımızı da rahmetle ve minnetle anıyorum” dedi.

"HUKUK DEVLETİNİN GELECEĞİNİ BELİRLEYECEĞİZ"

Genel kurulda söz alan CHP Konya Milletvekili Avukat Barış Bektaş da “Avukatlık mesleği ziyadesiyle önemli ve gurur verici bir meslek. Dünyada yasama, yürütme, yargı arasında. Ama mesleğimizin Türkiye'de kan kaybettiğini maalesef görüyoruz. Avukatların fonksiyonu azalmaya başladı. Avukatlık demokrasilerde, gelişmiş ülkelerde muasır medeniyetlerde yerini bulmuş bir meslek. Sosyal devletin hukuk devletinin inşasında etkin rol almazsanız kan kaybı devam edecektir. Örgütlenme kabiliyetiyle ilgili çağına yakışan onurlu insanların oluşturduğu her meseleye kafa yoran insanlar topluluğuyuz. Örgütlenmekle ilgili ciddi bir sıkıntımız olduğunu biliyorum. Hukuk devletinin geleceğini belirleyecek olan bir meslek grubuyuz. Sadece meslek sorunlarıyla ilgilenmemiz mümkün değil. Her türlü hukuksuzluğu karşısında bireysel olarak tepki göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.

"ADALETİN TESİSİ İÇİN BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR"

Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel de şunları kaydetti: "Şüphesiz adaletin savcı ve hakimlerimize en büyük desteği avukatlarımız verecektir. Onların doğru karar alabilmeleri için durumu aydınlatacak. Davalıların iddialarını güzel bir şekilde ortaya koyacak ki hakimlerimiz adil karar verebilsin. Adaletin tam tecelli edebilmesi için de elbette savcılarımıza, hakimlerimize de fikirler düşüyor. Onların da adil karar alabilmelerine avukatlarımız destek veriyor, yardımcı oluyor.”

Protokol konuşmalarının ardından Konya Baro Başkan Adayları göreve gelmeleri halinde hayata geçirecekleri projeleri ve çalışmaları anlattı. Baroda oy verme işlemi saat 17.00’de sona erdi.

Genel kurulda Bin 297 oy olan Av. Oktay Unkur Konya Barosu başkanlığına yeniden seçildi. Adaylardan Av. Güneş Gül bin14 oy, Av. Levent Babacan 649 oy aldı.