Kayseri Üniversitesinden:

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 10/12/2023 tarihli ve 32395 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kayseri Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 15 inci maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(4) Her yarıyılda eğitim-öğretim dönemi başlamadan en geç 4 hafta önce, akademik birimin teklifi, Senatonun onayı ile birinci ve ikinci öğretim programlarında bazı derslerin uzaktan öğretim yoluyla verilmesine karar verilebilir. Birinci ve ikinci öğretim diploma programlarında derslerin AKTS kredilerine göre en fazla Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslarda belirtilen oran kadarı uzaktan öğretim yoluyla verilebilir. Ancak bu şekilde verilen dersler için öğrencilerden ilave bir ödeme talep edilmez. Gerekli görülen durumlarda sınavların ve derslerin yapılış yöntemi Senatonun kararı ile değiştirilebilir.”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 24 üncü maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Öğrencilerin kayıtları, belgeleyecekleri önemli ve haklı sebeplerinin bulunması hâlinde, ilgili birim yönetim kurulu kararı ile bir defada en çok iki yarıyıl ve öğrenim süresi boyunca toplam olarak en çok dört yarıyıl dondurulabilir ve bu süre azami öğrenim süresinden sayılmaz. Rahatsızlığı ve tedavi sürecinin devam etmesi nedeniyle kayıt dondurma talebinde bulunan öğrenciler ile hükümlü öğrenciler için mazereti ilgili birim yönetim kurulu tarafından değerlendirilerek azami öğretim süresinden sayılmadan dört yarıyıldan fazla kayıt dondurulabilir. Kayıt dondurma başvurularının yarıyılın başlangıcından itibaren yirmi eğitim-öğretim günü içinde yapılması gerekir.”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 25 inci maddesinin üçüncü fıkrası ve yedinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(3) Bir öğrencinin başarı notunun hesaplanabilmesi için yarıyıl sonu sınavından en az, ilgili birim yönetim kurulu tarafından belirlenen ve Senato tarafından onaylanan puanın alınması gerekir.”

“a) Üniversiteye başka yükseköğretim kurumlarından yatay veya dikey geçiş yolu ile gelen ya da ÖSYM tarafından yapılan sınav ile Üniversiteye yeniden kayıt olan öğrencilerin daha önce almış oldukları ve denkliği ilgili yönetim kurulunca tanınan dersler için öğrencinin harf notu Üniversitede kullanılan not sistemine göre harf notuna dönüştürülür. Yaz okulunda diğer üniversitelerden alınan ve başarılı olunan derslere de aynı işlem uygulanır. Yaz okullarında diğer üniversitelerden ders alıp başarısız olunan derslerin notu öğrenci otomasyonu sistemine FF notu olarak işlenir.”

MADDE 4- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5- Bu Yönetmelik hükümlerini Kayseri Üniversitesi Rektörü yürütür.