Hazine ve Maliye Bakanlığından:

DEVLET MUHASEBESİ STANDARTLARI KURULUNUN YAPISI VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 13/5/2005 tarihli ve 25814 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Devlet Muhasebesi Standartları Kurulunun Yapısı ve Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Kurul 9 üyeden oluşur. Hazine ve Maliye Bakanlığından dört, Sayıştay Başkanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Yükseköğretim Kurulu ve Sosyal Güvenlik Kurumundan birer üye görevlendirilir.”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan “Muhasebat ve Mali Kontrol Genel Müdürü” ibaresi “Muhasebat Genel Müdürü” şeklinde, aynı bentte yer alan “Muhasebat ve Mali Kontrol Genel Müdürünün” ibaresi “Muhasebat Genel Müdürünün” şeklinde, (c) bendinde yer alan “İçişleri Bakanlığından” ibaresi “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından” şeklinde, aynı bentte yer alan “İçişleri Bakanı” ibaresi “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı” şeklinde, (e) bendinde yer alan “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı” ibaresi “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinde yer alan “Muhasebat ve Mali Kontrol Genel Müdürüdür” ibaresi “Muhasebat Genel Müdürüdür” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinde yer alan “Muhasebat ve Mali Kontrol Genel Müdürünün” ibaresi “Muhasebat Genel Müdürünün” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Muhasebat ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü” ibaresi “Muhasebat Genel Müdürlüğü” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesinde yer alan “Maliye Bakanı” ibaresi “Hazine ve Maliye Bakanı” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 7- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 8- Bu Yönetmelik hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür.