Boşanma davası açmadan önce yapılması gerekenleri başlıklar halinde incelmek gerekirse öncelikli olarak kısa bir giriş yapmak gerekebilir. Boşanma davasında kararlıysanız ve boşanma sebebini belirleyip bunu avukatınız ile paylaştıktan sonra yapmanız gereken, ilk olarak boşanma sebebine ilişkin delillerinizi ortaya koymak olmalıdır. Bunun için mümkün olduğunca çok belge toplayın ve avukatınıza getirin.

Yapmanız gereken ikinci şey tüm değerli ve yeri doldurulamaz eşyaları alın ve evin dışında güvenli bir yere koyun. Ayrıca, eşinizin erişebildiği sosyal medya ve benzeri hesaplarınızın şifrelerini değiştirin. Son olarak, boşanma sırasında faturaları ödemeye devam edebilmeniz için, normal yaşantınızı idame ettirecek kadar paranın ve banka hesaplarının kontrolünün elinizde olduğuna emin olun. Tabii ki, mahkemelere bu paraya erişiminiz olduğunu söylemek zorunda kalacaksınız, ancak boşanma sırasında mali durumunuzu ve faturalarınızı kontrol altında tutmak zorunludur.

Boşanma davası açmadan önce ne yapmanız gerektiğinden emin değilseniz, deneyimli bir avukat sizi doğru yöne yönlendirebilir.

Her şey ortak tasarruftaysa, yarısını aldığınızdan emin olmanız çok önemlidir. Evdeki bir kasada para varsa, güvende olmanız için para çıkardığınızdan emin olun. Bunu belgelemek ve mahkemeye anlatmak zorundasınız. Sadece kontrolünüz altında para olduğundan emin olun.

Boşanma davası öncesinde alacağınız hukuki destek sonrasında eşinizle anlaşma durumunuz varsa bunun değerlendirilmesi gerekecek. Zira anlaşmalı boşanma tek celsede boşanmayı sağlayabilecek bir dava türüdür. Ancak çekişmeli boşanma davası açılacak ise yukarıda bahsettiğim tüm önlemleri almalı ve deneyimli bir avukattan destek almalısınız.

Av. Burcu ÇALIŞKAN