Beykoz Üniversitesinden:

BEYKOZ ÜNİVERSİTESİ LİSANS VE ÖNLİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 1/4/2018 tarihli ve 30378 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Beykoz Üniversitesi Lisans ve Önlisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“ı) Öğrenci İşleri Direktörlüğü: Beykoz Üniversitesi Öğrenci İşleri Direktörlüğünü,”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan “Öğrenci İşleri Müdürlüğü” ibaresi “Öğrenci İşleri Direktörlüğü” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “üst sınıftan” ibaresi “bir üst sınıftan” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 28 inci maddesinin dördüncü ve beşinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(4) Çift anadal ve yandal öğrencilerinin öğrenim ücretleri ilgili yönerge hükümleri kapsamında uygulanır.

(5) Öğrenim ücretini ödeyerek yeni kayıt yaptıran veya kaydını yenileyen öğrencilere, herhangi bir nedenle Üniversiteden ayrılma ve ilişiğinin kesilmesi durumunda ilgili yönerge hükümleri uygulanır.”

MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 40 ıncı maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Öğrenci bir dersin sınav notuna itirazını, bu notun EÖBS üzerinden ilanından itibaren üç iş günü içinde ilgili Dekanlık veya Müdürlüğe yazılı olarak yapar. Ara sınav ve yarıyıl sonu sınavı ile bu nitelikteki diğer sınavlara (mazeret, tek ders, muafiyet, ek sınav ve benzeri) yapılan itiraz üzerine, dersin öğretim elemanı itiraz edilen sınavın başarı notunu maddi ve/veya değerlendirme hatası çerçevesinde yeniden inceleyerek sonucunu üç iş günü içinde ilgili Dekanlık veya Müdürlüğe yazılı olarak bildirir. İtiraz sonucunda not değişikliği söz konusu ise ilgili yönetim kurulu tarafından karara bağlanır ve öğrenciye bildirilir. Not değişikliği olmadığı durumlarda ise ilgili akademik birim tarafından doğrudan öğrenciye bildirim yapılır. İtirazın devam etmesi durumunda, öğrenci üç iş günü içinde bağlı bulunduğu Dekanlık veya Müdürlüğe yazılı olarak itiraz edebilir. Dekanlık veya Müdürlük tarafından sınav kağıdının incelenmesi için biri dersin öğretim elemanı olmak üzere üç kişilik komisyon belirlenir. İnceleme sonucu ilgili yönetim kurulu tarafından karara bağlanır ve öğrenciye bildirilir. Bu süreleri geçirenler, itiraz hakkını kaybetmiş olurlar. Diğer yarıyıl içi değerlendirme sınavlarına (quiz, kısa sınav, ödev ve benzeri) yapılan itirazlar dersin öğretim elemanı tarafından değerlendirilir. Not değişikliği söz konusu olursa Dekanlık veya Müdürlük oluruyla Öğrenci İşleri Direktörlüğüne iletilir. Değerlendirme sonucu ilgili akademik birim tarafından öğrenciye bildirilir.”

MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin 46 ncı maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(3) Kayıt dondurmak isteyen öğrencilerin öğrenim ücretlerine ilişkin esaslar yönerge ile belirlenir.”

MADDE 7- Aynı Yönetmeliğin 49 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) ÖSYM tarafından burslu olarak yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs karşılıksızdır. Bu burs, zorunlu İngilizce hazırlık programı dâhil normal eğitim-öğretim süresince devam eder ve sadece öğrenim ücretini kapsar. Normal öğrenim süreleri içinde öğrenimlerini tamamlayamayan burslu öğrencilerin durumları ilgili yönerge hükümlerine göre yürütülür.”

MADDE 8- Bu Yönetmelik 2024-2025 eğitim-öğretim yılı başından geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 9- Bu Yönetmelik hükümlerini Beykoz Üniversitesi Rektörü yürütür.