Bingöl'de Baro Başkanı Av. Yusuf Ketenalp ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Sağkan'a Genel Sekreter Av. Veli Küçük, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Melih Yardımcı, Av. Abdülbaki Çelebi, Av. Nizam Dilek ve Av. Ramazan Erhan Toprak ile TÜRAVAK Başkanı Av. Enver Han eşlik etti.

Bingöl'de ilk olarak kent protokolüyle bir araya gelen Sağkan; Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert ve Adalet Komisyonu Başkanı Cebrail Çelik’i makamlarında ayrı ayrı ziyaret etti.

Ziyaretlerin ardından gerçekleştirilen hizmet binası açılışında konuşan Sağkan, “Yüzlerce stajyer meslektaşımız bu binadan aldıkları nitelikli staj eğitimlerinden sonra hukuka, ahlaka mesleğin onuruna ve kurallarına uygun davranacaklarına, namusları ve vicdanları üzerine ant içerek ayrılacaklar ve başta Bingöllü yurttaşlarımınız olmak üzere tüm Türkiye'de hak arayan yurttaşlarımızın hak savunuculuğunu üstlenecekler. O nedenle bu bina sadece avukatlar için değil, yurttaşların adalete erişimi bakımından da önem arz etmektedir” ifadelerini kullanarak, yapımda emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılışa Batman Barosu Başkanı Av. Erkan Şenses, Elazığ Barosu Başkanı Av. Melih Efe, Kars Barosu Başkanı Av. Fettah Çapkurt, Muş Barosu Başkanı Av. Kadir Karaçelik, Siirt Barosu Başkanı Av. Muhammed Alptekin, Tunceli Barosu Başkanı Av. Fatma Kalsen ve Van Barosu Başkanı Av. Sinan Özaraz da katıldı.

Sağkan daha sonra ekibe katılan Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Bingöl Barosu tarafından hazırlanan "Meslektaşlarla Buluşma" etkinliğine katıldı. TBB'nin yönetim anlayışı ile mesleğin ve meslektaşların sorunlarının çözümüne ilişkin bilgi veren Sağkan, daha sonra meslektaşlardan gelen soruları yanıtladı.

Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle