DÜNYADAN

Rapçi Dr. Dre 10 milyon dolarlık davada tacizle suçlanıyor

Dr. Dre, 2021'deki masraflı boşanmaları sırasında kendisi ve eski eşi için arabuluculuk yapan evlilik danışmanı tarafından tacizle suçlandı.

Abone Ol

Los Angeles Çocuk ve Aile Hizmetleri Departmanı'nın eski tıbbi direktörü Dr. Charles J. Sophy, rapçi Dr. Dre ve eski eşi Nicole Young arasındaki anlaşmazlık sürecinde “kötü niyetli taciz kampanyası” yürütüldüğü iddiası ile dava açtı.

Young, 24 yıllık evlilikten sonra Dre’nin tacizci davranışlarını gerekçe göstererek boşanma davası açmıştı. Dava, 2021’de 100 milyon dolarlık anlaşmayla sonuçlandı.

Dr. Sophy, çiftin 2018'de kendisini evlilik danışmanı olarak işe aldığını belirtti. Sophy’nin avukatı, Dre'nin, arabuluculuk sürecinde hayal kırıklıklarını doktor üzerinden çıkararak tehdit mesajları ve homofobik söylemlerle taciz ettiğini ileri sürdü. Sophy, Dre’nin 2023’te tehdit mesajları göndermeye başladığını ve “Bunun bedelini ödeyeceksin” dediğini iddia ediyor.

Dre’nin etik ihlali suçlamalarına karşı Sophy, iddiaların temelsiz olduğunu savundu. Dava dilekçesinde Sophy, sürekli korku içinde yaşadığını belirtirken, en az 10 milyon dolar tazminat talep ediliyor.

Dre'nin avukatı Howard King, Sophy'nin davasının, Dre'nin doktorun tıbbi lisansının iptali için yaptığı gizli şikayete yanıt niteliğinde olduğunu savundu. King, Sophy'nin bakım standartlarını ihlal ederek hem Dre ve Nicole Young'ı hem de çocuklarını “tedavi” ederken kendisini boşanma sürecine dahil ettiğini ileri sürdü.

Sophy’nin, çocuklardan birini Dre'ye karşı kışkırtıp mali anlaşmayı zorlamak için oğlunu basına yalan iddialarla yönlendirdiği ortaya çıkınca işine son verildiğini belirtti. Ayrıca, Sophy’nin Tıp Kurulu’nun soruşturma girişimlerini reddettiğini ancak şimdi kuruluştan baskı gördüğü için bu davayı açtığını iddia etti. (euronews)