25 Ekim 2024 Perşembe günü İstanbul Barosu Konferans Salonu'nda saat 14:00 ve 16:00’da düzenlenen iki ayrı törende, avukatlık stajlarını başarı ile tamamlayan 84 avukat, Baro Yönetim Kurulu ve yakınlarının huzurunda meslek andı içerek Avukatlık Ruhsatnamesi aldı. Baroya yeni katılan 84 avukat ile birlikte İstanbul Barosu’nun üyesi sayısı 64 bin 267’ye yükselmiş oldu.

İstanbul Barosu Başkanı Av. Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, törende yaptığı konuşmada, 2024 yılının hem avukatlar hem de Cumhuriyetimiz için önemli bir yıl olduğunu vurguladı. Kökleri 19. Yüzyıla uzanan İstanbul Barosu’nun 5 Nisan 1878’de kurulduğunu dile getiren Kaboğlu, bu vesileyle her yıl 5 Nisan’ın Avukatlar Günü olarak kutlandığını hatırlattı.

Ruhsatname töreninde hazır bulunan avukatlara seslenen Kaboğlu, “2024 çok anlamlı bir yıl. Cumhuriyetimizin ilk anayasasının yürürlüğe girişinin ve Avukatlı Kanunu olan Muhamat Kanunu’nun 100. yılında Avukatlık Ruhsatınızı alıyorsunuz. Sizin de belleğinizde böyle bir anınız olacak” dedi. Genç meslektaşlara cübbeleri, İBB Av. Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Yönetimi Kurulu Üyeleri ve meslek üstadları tarafından giydirilerek ruhsatları takdim edildi. 

Barodan yapılan açıklamada "Aramıza yeni katılan meslektaşlarımıza İstanbul Barosu olarak hukuka, ahlaka ve meslek onuruna bağlı bir meslek yaşamı ve başarılar diliyoruz." denildi.

20241025 R U H S A T11