Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinden:

ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 13/12/2018 tarihli ve 30624 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “kayıt olduğu yarıyılın ilk iki haftası içinde” ibaresi “akademik takvimde belirtilen süreler içinde” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 16 ncı maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(4) Ders yükü ve üst yarıyıldan ders almaya ilişkin kurallar şunlardır:

a) Bir öğrenci önceki yarıyıllardan başarısız dersi olmaması ve genel not ortalamasının 2.50 ve üzerinde olması halinde üst yarıyıldan ders alabilir. Bu durumdaki öğrencinin ders yükü staj dersi hariç 2/3 oranında artırılabilir.

b) Bir öğrenci önceki yarıyıllardan başarısız ders ve genel not ortalaması şartları aranmaksızın dersin açılması halinde üst yarıyıllardan 2547 sayılı Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi gereğince okutulan ortak zorunlu dersleri alabilir.”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 19/Ç maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 19/Ç- (1) Öğrencilerin disiplin iş ve işlemleri, 2547 sayılı Kanunun 54 üncü maddesi hükümlerine göre yürütülür. Herhangi bir sebeple uzaklaştırma cezası alan öğrenciler, bu süre içinde eğitim-öğretim ve sosyal faaliyetlere katılamazlar ve Üniversitenin tesislerine giremezler.”

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(4) Sınavlar; yazılı, sözlü veya hem yazılı hem sözlü ve/veya uygulamalı olarak yüz yüze yapılır. Sınavların şekli, tarihi ve başarı notuna etkisi öğrencilere duyurulur ve AKTS ders bilgi paketinde yayınlanır.”

MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 28 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddenin altıncı fıkrasında yer alan “Uzaktan eğitim” ibaresi “Uzaktan öğretim” şeklinde değiştirilmiştir.

“(1) Aşağıdaki durumlarda öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir:

a) Üniversiteden kendi isteği ile ayrılmak isteyen öğrenciler, ilgili birime şahsen veya noter onaylı vekaletnamesi bulunan vekil aracılığı ile yazılı başvuruda bulunarak kayıtlarını sildirebilir. Öğrencinin kayıt sildirme isteğine ilişkin dilekçesinin kayda girildiği tarih ilişik kesme tarihi olarak belirlenir.

b) 2547 sayılı Kanunun 54 üncü maddesi hükümleri çerçevesinde öğrencinin yükseköğretim kurumundan çıkarma cezası almış olması halinde Üniversite ile ilişiği kesilir.”

MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin 29 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Öğrencilere, ilgili yönetim kurulunun uygun göreceği haklı ve geçerli nedenlerle bir defada en çok iki yarıyıl ve öğrenim süresi boyunca toplam olarak en çok dört yarıyıl öğrenime ara verme izni verilebilir. İzinli olunan dönem azami öğrenim süresinden sayılmaz. Rahatsızlığı ve tedavi sürecinin devam etmesi nedeniyle öğrenime ara verme talebinde bulunan öğrenciler ile hükümlü öğrencilerin mazeretleri, ilgili birim yönetim kurulu tarafından değerlendirilerek azami öğrenim süresinden sayılmaz ve bu öğrencilere dört yarıyıldan fazla öğrenime ara verme izni verilebilir. Bu şekilde izin alan öğrenci eğitimine devam edemez, bu öğrencilere öğrenci kimliği verilmez, verilmişse geri alınır ve bu öğrenciler izinli olduğu yarıyıl/yıldaki sınavlara giremez.”

MADDE 7- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 8- Bu Yönetmelik hükümlerini Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü yürütür.