Konferansa çok sayıda ülke ve uluslararası kuruluş tarafından katılım sağlandı; Hakimler ve Savcılar Kurulu, Dış İlişkiler ve Proje Bürosu Tetkik Hâkimleri Veli ÜNAL ve Mehmet Emre SARIYILDIZ tarafından temsil edildi.

Konferansın ana konusu, “Hukukun Üstünlüğünün Korunmasında Savcıların Rolü” olup, alt oturumlarda savcılık makamının diğer erkler karşısındaki konumu, iddia ve savunma makamları yönünden eşitliğin sağlanması,  savcıların ceza verme sürecindeki rolü, ceza adaleti sistemi içerisinde mağdurlar ve tanıkların durumu, aile içi şiddete ilişkin iyi uygulama örnekleri ile uluslararası adli işbirliğine ilişkin çeşitli konular ele alındı.

HSK tarafından konferansta IAP Başkanı Juan Bautista MAHIQUES başta olmak üzere çeşitli ülke başsavcısı ve temsilcileri ile temaslar kuruldu. Öte yandan, ikili görüşmelerde ülkemiz yargı sistemi ile HSK'nın yapısı ve işleyişi hakkında muhataplara bilgiler verildi. İkili ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliklerinin artırılmasına yönelik adımlar atıldı.

Kapanış konuşmaları ile sonraki genel kurul ve bölgesel toplantılara ilişkin yapılan bilgilendirmelerin ardından IAP 29. Yıllık Konferansı ve Genel Kurul Toplantısı sona erdi.