Mayıs ayında 56 baronun katılımıyla gerçekleştirilen bölge elemelerinde birinciliği alan Antalya, Batman, Kocaeli, Konya, Kütahya, Trabzon ve Van barolarına kayıtlı stajyer avukatların katıldığı final yarışmasında birinciliği Van Barosu aldı. Kocaeli Barosu ikinci, Antalya Barosu ise üçüncü oldu.

İki gün süren final yarışmaları, 07 Eylül 2024 Cumartesi günü, TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan ile Başkan Yardımcısı ve Eğitim Merkezi Koordinatörü Av. Ercan Demir'in konuşmalarıyla başladı.

Açılışa Antalya Barosu Başkanı Av. Hüseyin Geçilmez, Batman Barosu Başkanı Av. Erkan Şenses, Kocaeli Barosu Başkanı Av. Mehmet Gül, Konya Barosu Başkanı Av. Oktay Unkur, Kütahya Barosu Başkanı Av. Edip İlkay Sunay, Trabzon Barosu Başkanı Av. Duygu Keleş Aydın ve Van Barosu Başkanı Av. Sinan Özaraz katıldı.

Açılışta yaptığı konuşmada, "Kurgusal Duruşma Yarışması'na katılan tüm stajyer meslektaşlarımızın kazandığına inanıyoruz" diyen Sağkan,"Ancak rekabet olmadan yarışma da olmaz. Bu anlamda ben yarışmayı kazanma heyecanını ve bu motivasyonu çok doğru, çok anlamlı buluyorum. Bundan birkaç sene sonra, mesleğin hangi alanında olursanız olun aslında bu yarışmaya sadece katılarak kazandığınızı çok daha iyi anlayacaksınız" ifadelerini kullandı. Sağkan, stajyer avukatları medeni cesaretlerinden dolayı kutladı.

TBB Başkan Yardımcısı Av. Ercan Demir de Eğitim Merkezi'nin gerek meslektaşlarımız gerek barolarımızın talepleri doğrultusunda meslek içi eğitim ve staj eğitimi çalışmalarını kapsamlı bir şekilde yürüttüğünü söyleyerek, Kurgusal Duruşma Yarışmasının da eğitimin bir parçası olduğunu hatırlattı.

Açış konuşmalarının ardından yarışmada karşılaşacak stajyer avukat takımlarını belirlemek üzere kura çekimi gerçekleştirilerek yarışmaya geçildi.

İlk gün çeyrek final karşılaşmalarının yapıldığı yarışmanın ikinci gününde yarı final karşılaşmaları gerçekleştirildi.

SAĞKAN: GELECEĞE DAİR GÜVENİMİZİN ARTTIĞI BİR TABLOYU ORTAYA ÇIKARDINIZ

Ödül takdiminden önce kapanış konuşmasını gerçekleştiren TBB Başkanı Sağkan, stajyer avukatlara hitaben, "Yarışma boyunca geleceğe dair güvenimizin arttığı bir tabloyu ortaya çıkardınız. Bu sebeple ben her şeyden önce bu ülkede yaşayan bir yurttaş olarak, gerçek anlamda adaleti ancak sırtımızı bağımsız bir yargı sistemine dayadığımız zaman hissedeceğimizi bilen bir insan olarak varlığınızdan çok büyük onur duyduğumu ifade ederek sizlere şükranlarımı sunuyorum" dedi.

"Bu yarışma ile baroların ve Türkiye Barolar Birliği'nin staj eğitimlerinin ne kadar önemli ve anlamlı olduğunu da bir kez daha ortaya koymuş oldunuz" şeklinde konuşan Sağkan, "Bizler de bugün buradan, baro başkanlarımız ve jüri üyelerimizle birlikte Türkiye'de ne kadar kıymetli genç hukukçularımızın yetiştiğini bir kez daha görmenin gururunu yaşayarak çıkacağız" ifadelerini kullandı.

Sağkan konuşmasının sonunda, TBB Eğitim Merkezi'nin kurucusu önceki dönem TBB Başkan Yardımcısı Av. Berra Besler'e, Eğitim Merkezi'nin Yürütme Kurulu üyelerine, geçmişten bugüne emek veren meslek üstatlarına, jüri üyelerine, ilk günden itibaren stajyer meslektaşları bu yarışmaya hazırlayan baro başkanları ve eğiticileri ile yarışmaya katılan 56 baronun stajyer meslektaşlarına teşekkür etti.

Jüri üyeleri Prof. Dr. Ali Kemal Yıldız, E. Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Serdar Kütahya ve Av. Neslihan Aktosun'a plaket takdiminin ardından; dereceye girenler açıklandı. Buna göre Birinci Van Barosu, İkinci Kocaeli Barosu, Üçüncü Antalya Barosu ve dördüncü Batman Barosu stajyerleri oldu.

Ödülleri Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. R. Erinç Sağkan ile Başkan Yardımcısı ve Eğitim Merkezi Koordinatörü Av. Ercan Demir verdi.

Sakarya Barosu Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız'ın da konuk olduğu ödül töreninde bir konuşma yapan Van Barosu Başkanı Av. Sinan Özaraz, ödülü Diyarbakır'da 19 gün önce kaybolan ve bugün cansız bedeni bulunan 9 yaşındaki Narin Güran ile katledilen tüm çocuklar ve kadınlara adadı. Özaraz, ödülü katledilen Baro Başkanları Av. Tahir Elçi ve Av. Ali Günday'a da ithaf etti.

Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle