İzmir Bakırçay Üniversitesinden:

İZMİR BAKIRÇAY ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 9/9/2022 tarihli ve 31948 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İzmir Bakırçay Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 9 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 9- (1) Yurt dışından öğrenci kabulü işlemlerinde ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde Senato tarafından belirlenen esaslar uygulanır.”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Kimlik belgesini yitiren ya da yeniletme talebinde bulunan öğrencinin bir dilekçe ile ekinde Üniversite Yönetim Kurulu tarafından belirlenen ücretin ödendiğine dair dekontu Bilgi İşlem Daire Başkanlığına teslim etmesi gerekir.”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Danışmanlık, kayıt yenileme ve ders işlemleri

MADDE 11- (1) Danışmanlık, kayıt yenileme ve ders işlemleri Senato tarafından çıkarılan ilgili yönergeye göre yürütülür.”

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 12- (1) Üniversite birimlerine yapılacak her türlü yatay geçiş ve özel öğrenci işlemleri, 24/4/2010 tarihli ve 27561 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine ve Senato tarafından çıkarılan ilgili yönergeye göre yürütülür.”

MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 20 nci maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(3) Üniversite Yönetim Kurulunca ya da Dekan/Müdür onayı ile eğitim öğretim ve sosyal amaçlı etkinliklerde Üniversiteyi veya Türkiye’yi temsilen görevlendirilen öğrenciler görevli oldukları süreler içerisinde izinli sayılırlar.”

MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin 24 üncü maddesinin sekizinci fıkrasında yer alan “sınavında ham puanı” ibaresi “sınav notu” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 7- Aynı Yönetmeliğin 25 inci maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve beşinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

“(4) Zorunlu/isteğe bağlı yabancı dil hazırlık programında yürütülecek dersler, sınavlar ve başarı durumları ile ilgili işlemler Senato tarafından kabul edilen yönergeye göre yürütülür.”

MADDE 8- Aynı Yönetmeliğin 27 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 27 - (1) Kayıt dondurma, öğrencilerin ilgili yönetim kurulu onayı ile geçici bir süre için kayıtlı oldukları program veya programlara ara vermeleridir. Öğrencinin kaydı, ilgili yönetim kurulu kararında belirtilen yarıyıl kadar dondurulur. Bu süre içinde öğrenciler izinli sayılır. Kayıt dondurma her defasında, bir veya iki yarıyıl olmak üzere öğrencinin toplamda normal öğrenim süresinin en fazla yarısı kadar olabilir.

(2) Kayıt dondurma ile ilgili esaslar ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde Senato tarafından kabul edilen yönerge ile belirlenir.”

MADDE 9- Aynı Yönetmeliğin 29 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Öğrencilerin, 2547 sayılı Kanunun 54 üncü maddesi hükümlerine göre yükseköğretim kurumundan çıkarma cezası almış olmaları halinde ilgili yönetim kurulu kararıyla Üniversite ile ilişikleri kesilir.”

MADDE 10- Aynı Yönetmeliğin 34 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 34- (1) Öğrencilerin disiplin iş ve işlemleri, 2547 sayılı Kanunun 54 üncü maddesine göre yürütülür.”

MADDE 11- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 12- Bu Yönetmelik hükümlerini İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörü yürütür.