Genel

IV. Sigorta ve Şirketler Hukuku Sempozyumu düzenlendi

Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı öncülüğünde Yargıtay 4. ve 11. Hukuk Daireleri, Sigortacılık Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu ve Türkiye Sigorta Birliği’nin katkıları ile IV. Sigorta ve Şirketler Hukuku Sempozyumu düzenlendi.

Abone Ol

Sempozyuma çok sayıda Yargıtay üyesi, hâkim, akademisyen, sigorta hakemi ve avukat katıldı. Sempozyumda sigorta ve şirketler hukukunun güncel sorunları ile ilgili toplam 21 adet tebliğ sunuldu.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Davut Menteş açılış konuşmasında çok önemli bilgiler verdi.

Menteş, Kurum olarak Sigortacılık Kanununda önemli değişiklikler öngören bir taslak üzerinde bir süredir sektörün değerli hukukçuları ile birlikte çalıştıklarını belirtti. Yılda 600 bine yakın sigorta sözleşmelerinden kaynaklanan uyuşmazlık dosyasını ortalama 3 aydan kısa sürelerle sonuçlandırabilme başarısını gösteren Sigorta Tahkim Komisyonun örnek alınarak bankacılık, tüketici ve iş uyuşmazlıkları için de yeni komisyonların kurulması fikrini ve bu noktada Hacettepe Hukuk Fakültesinin çalışmalarını desteklediklerini belirtti.