İstanbul Gedik Üniversitesinden:

İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ MALZEME-METALURJİ TEKNOLOJİLERİ İNOVASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 17/6/2019 tarihli ve 30804 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İstanbul Gedik Üniversitesi Malzeme-Metalurji Teknolojileri İnovasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinin adı “İstanbul Gedik Üniversitesi Malzeme Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, İstanbul Gedik Üniversitesi Malzeme Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezinin amaçlarına, faaliyet alanlarına, yönetim organlarına, yönetim organlarının görevlerine ve çalışma şekline ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 2- (1) Bu Yönetmelik; İstanbul Gedik Üniversitesi Malzeme Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezinin amaçlarına, faaliyet alanlarına, yönetim organlarına, yönetim organlarının görevlerine ve çalışma şekline ilişkin hükümleri kapsar.”

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 4- (1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) Birim: Üniversiteye bağlı Fakülte, Enstitü, Meslek Yüksekokulu, araştırma merkezleri ile Rektörlüğe bağlı birimleri,

b) Danışma Kurulu: Merkezin Danışma Kurulunu,

c) Merkez: İstanbul Gedik Üniversitesi Malzeme Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezini,

ç) Müdür: Merkezin Müdürünü,

d) Mütevelli Heyet: İstanbul Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyeti,

e) Rektör: İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörünü,

f) Üniversite: İstanbul Gedik Üniversitesini,

g) Yönetim Kurulu: Merkez Yönetim Kurulunu,

ifade eder.”,

MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 5- (1) Merkezin amaçları şunlardır:

a) Malzeme teknolojileri ile ilgili yeni ürün ve teknolojilerini, sanayinin ve kamunun ihtiyaçları doğrultusunda iş birliği ve/veya ihtiyaçların giderilmesi ile ilgili AR-GE çalışmaları gerçekleştirmek.

b) Malzeme teknolojileri ile ilgili yeni gelişmelerin takibi ve uygulaması için yurt içi ve yurt dışındaki kurumlar ile iş birliği yapmak, projeler üretmek, bilimsel araştırmalar yapmak ve bunların yayımlanmasını sağlamak.

c) İlgili mevzuat hükümleri kapsamında Merkezin faaliyet alanı ile ilgili alanlarda eğitim vermek, ulusal ve uluslararası kongre, sempozyum, konferans ve paneller düzenlemek, danışmanlık yapmak.

ç) Merkezin faaliyet alanı ile ilgili alanlarda lisans ve lisansüstü tez ve proje çalışmalarına araştırma ortamı sağlamak.”

MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 6- (1) Merkezin faaliyet alanları şunlardır:

a) Malzeme ve yeni nesil üretim teknolojileri alanında bilimsel ve teknolojik araştırma ve geliştirme çalışmaları yapmak.

b) Malzeme teknolojileri alanında sektörün ihtiyaç duyduğu ve/veya dışa bağımlı olduğu malzemelerin yerli ve milli üretilmesini sağlayacak araştırmalar yürütmek.

c) İlgili mevzuat hükümleri kapsamında malzeme teknolojileri alanındaki ulusal/uluslararası uygulama ve araştırma projelerini, eğitim ve sertifika programlarını organize etmek ve yürütmek.

ç) İlgili mevzuat hükümleri kapsamında ulusal ve uluslararası düzeyde konferanslar, kongreler, kurslar ve seminerler düzenlemek.

d) Uygulama ve araştırma çalışmaları sonucunda elde edilen bilimsel ve teknik bulguları ve verileri açıklayan, sorunlara çözüm önerileri getiren rapor, bülten, proje, kitap, makale, dergi ve benzeri yayımlarda bulunmak.

e) Bölgesel, ulusal ve uluslararası öncelikli araştırma, inceleme, uygulama ve geliştirme faaliyetleri kapsamında yürütülecek projeler için gerekli test, analiz çalışmaları yapmak.

f) Merkezin faaliyet alanındaki sektörlerde faaliyet gösteren girişimci ve girişimci adaylarına altyapı sağlamak, mentörlük ve danışmanlık yapmak.

g) İlgili mevzuat hükümleri kapsamında yurt içinde ve yurt dışında faaliyetlerde bulunan akademik kuruluşlar, araştırma merkezleri, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları ve özel sektör ile iş birliği yapmak, bu kurumlara danışmanlık veya test belgesi vermek.

ğ) Patent, faydalı model ve akademik yayımlar yapmak ve yapmaya teşvik etmek.”

MADDE 7- Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 8- (1) Müdür, Merkezin faaliyet alanları ile ilgili çalışmaları bulunan Üniversitenin öğretim elemanları arasından Rektör tarafından üç yıllık süre için görevlendirilir. Görev süresi dolan Müdür aynı usulle yeniden görevlendirilebilir.

(2) Müdüre çalışmalarında yardımcı olmak üzere, Merkezin faaliyet alanları ile ilgili çalışmaları bulunan Üniversite öğretim elemanları arasından bir kişi, Müdürün önerisi üzerine Rektör tarafından üç yıllık süre için Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilir. Görev süresi biten Müdür Yardımcısı yeniden görevlendirilebilir. Müdür görevi başında bulunmadığı zamanlarda Müdür Yardımcısı Müdüre vekâlet eder ve Yönetim Kurulu raportörlüğünü yapar.”

MADDE 8- Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 10- (1) Yönetim Kurulu; Müdürün başkanlığında, Müdür Yardımcısı ile Merkezin faaliyet alanları ile ilgili çalışmaları bulunan Üniversite öğretim elemanları arasından Müdürün önerisi üzerine Rektör tarafından üç yıllık süre için görevlendirilen üç üye olmak üzere toplam beş üyeden oluşur. Görev süresi sona eren üyeler aynı usulle yeniden görevlendirilebilir.

(2) Yönetim Kurulu, Müdürün çağrısı üzerine ayda en az bir kez üye tam sayısının salt çoğunluğuyla toplanır ve kararlar toplantıya katılanların salt çoğunluğu ile alınır. Yönetim Kurulu toplantısında oylar kabul veya ret şeklinde verilir. Oyların eşitliği durumunda Müdürün kullandığı oy yönünde çoğunluk sağlanmış sayılır.

(3) Görev süresi bitmeden ayrılan veya altı aydan fazla süreyle başka yerde görevlendirme nedeniyle toplantılara katılamayan üyenin yerine aynı usulle yeni üye görevlendirilir.”

MADDE 9- Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 11- (1) Yönetim Kurulunun görevleri şunlardır:

a) Merkezin faaliyetleri ve yönetimi ile ilgili konuları görüşmek ve idari kararlar almak.

b) Müdürün önerileri doğrultusunda çalışma grupları oluşturmak ve bu grupların çalışma esaslarına ilişkin işleri düzenlemek.

c) Müdürün her yıl hazırlayacağı faaliyet raporunu görüşmek ve bir sonraki yıla ait çalışma programını onaylamak.”

MADDE 10- Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 12- (1) Danışma Kurulu; Müdür başkanlığında, Müdür Yardımcısı, Merkezin faaliyet alanları ile ilgili çalışmaları bulunan Üniversite öğretim elemanlarından ve kamu kurum ve kuruluşları ve özel sektör kurum ve kuruluşları temsilcilerinden olmak üzere Rektör tarafından görevlendirilen en fazla on bir kişiden oluşur.

(2) Danışma Kurulu; Müdürün daveti üzerine yılda en az bir kez üye tam sayısının salt çoğunluğu ile toplanır.

(3) Danışma Kurulu üyelerinin görev süresi üç yıldır. Süresi dolan üyeler yeniden görevlendirilebilir.

(4) Danışma Kurulu; Merkezin faaliyet alanlarıyla ilgili yürüttüğü veya yürütmeyi planladığı konular ile görüş ve önerilerde bulunur.”

MADDE 11- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 12- Bu Yönetmelik hükümlerini İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü yürütür.