Antalya’nın en güzel tatil semtlerinden biri olan Alanya’da hayal ettiğiniz tatili yaşama şansınız hala var. Alanya’da yaz sezonunun sonlarında da muhteşem bir tatil yaşayabilirsiniz ve bunun için hala zamanınızın olduğunu unutmayın. Hatta bazı kişilerin tatil için sezon sonunu beklediğini de söyleyebiliriz. Neden sezonun son günlerinde rotanızı Alanya’ya çevirmeniz gerektiği konusunda ise sizlere bazı bilgiler aktaralım.

1.      Deniz Hala Sıcak!

Bildiğiniz gibi Antalya kendine has iklimi sayesinde yaz sezonunun erkenden açıldığı ve geç kapandığı kentlerimizden biridir. Haliyle pek çok tatil beldesinde deniz suyu soğumuş ve hava serinlemiş olsa ile Alanya’da ılıman hava koşulları mevcudiyetini korumaya devam ediyor. Kısacası yaz sezonu Alanya’da bir hayli uzun sürüyor diyebiliriz. Deniz suyunun da sıcak kalması sayesinde sezon sonunda da dilediğiniz gibi yüzme ve güneşlenme keyfini yaşayabilirsiniz. Sonbahar sezonuna kadar denize girilebiliyor ve aynı zamanda yakıcı güneşten faydalanılabiliyor. Bu da sezon sonunda da Alanya’nın tatil yapmak isteyenlerin beklentilerini karşılamasını sağlıyor. Üstelik sezon sonunda akşam saatlerinde hafif bir meltem rüzgarı estiğinden ferah bir atmosferin hakim olduğunu da söyleyebiliriz. Sahilde yürüyüş yapmak gibi aktiviteler meltemin de eşliğinde çok daha keyifli bir form kazanıyor.

2.      Turistik Yoğunluğun Azalması

Alanya’da yaz sezonunda tatil yapmak için en geçerli nedenlerden biri de daha az kalabalık olmasıdır. Yaz sonlarında turist yoğunluğu bir hayli azalır ve bu da daha tenha bir ortamda, kalabalıktan uzak bir tatil yapma şansını sizlere sunar. Turist sayısının en fazla olduğu dönem sezonun ortasıdır. Bu dönemlerde otellerden plajlara ve restoranlara kadar her alanda kalabalıkla karşılaşırsınız. Sezon sonunda ise bu kalabalık yerini tenhalığa ve huzurlu bir ortama bırakır. Haliyle gittiğiniz yerlerde sıra beklemek gibi sıkıntılardan da kurtulmuş olursunuz. Bununla birlikte gezilmesi gereken tarihi ve turistik yerlerde de bir insan kalabalığı ile karşılaşmazsınız. Yerli ve yabancı turist yoğunluğunun az olmasının da sezon sonunu beklemek için geçerli bir neden olduğunu unutmayın.

3.      Fiyatların Daha Uygun Olması

Sezonun sona ermeye başladığı dönemlerde her açıdan fiyatların da düşmeye başladığını bilmelisiniz. Özellikle Alanya otel fiyatları çok daha uygun rakamlardan oluşur ve bu sayede düşük bir bütçe ile otellerde konaklayarak harika bir tatil yapma fırsatından da faydalanmış olursunuz. Sadece otel fiyatları değil restoran ve eğlence merkezleri gibi işletmelerde de fiyatlar düşmeye başlar. Tatil için yüksek bir bütçe ayırmak istemeyenlerin çoğunlukla sezon sonunu beklemesi de bundandır. Olası en uygun bütçe ile keyifli bir tatil yapmak istiyorsanız siz de tercihinizi sezon sonundan yana yapın. Böylelikle ayırmanız gereken bütçeden hatırı sayılır oranda bir tasarruf elde edebilirsiniz. Ulaşım ve yeme içme masraflarının düşmesini istiyorsanız artık hangi dönemde tatile çıkmanız gerektiğini çok iyi biliyorsunuz. Bu arada otel fiyat araştırması için https://www.otelz.com adresine tıklayabilirsiniz. Alanya’da hizmet veren otellerin güncel fiyatlarını tek tıkla öğrenmeniz mümkün olur.

4.      Doğal Güzellikleri Keşfetmek

Alanya’ya daha önce gitmediyseniz sizi eşsiz güzellikte bir doğanın karşılayacağını belirtelim. Doğal güzellikleri keşfetmek için mutlaka sezonu yakalamanız gerekmez. Sezon sonunda da doğa yürüyüşleri yapabilir, eşsiz güzellikte olan onlarca farklı yeri keşfedebilirsiniz. Üstelik sezon ortasına nazaran hava biraz daha serinleyeceği için çok daha rahat bir şekilde keşif yapabileceğinizi de unutmayın. Mutlaka gitmenizi önerdiğimiz yerlerden biri Dim Çayı oluyor. Bu çayda piknik yapabilirsiniz. Alanya Kalesi de ziyaret edilebilir ve Alanya’nın en güzel manzaraları da bu keşif gezilerinize eşlik edebilir.

5.      Tarihi Yerler Gezisi

Çok uzun yıllardır yerleşim yeri olarak kullanılan Antalya ve Alanya bölgesinde tarihi yerlerin sayısı da bir hayli fazladır. Bu nedenle tarihi yer gezisi yapmak istediğinizde de tercihinizi bu bölgeden yana yapabilirsiniz. Mutlaka görülmesi gereken yerler arasında Alanya Kalesi, Kızıl Kule, ve Alanya Arkeoloji Müzesi de bulunuyor. Bu yerleri gezmek için sezon sonunu rahatlıkla seçebilirsiniz. Daha az insan olacağından daha rahat bir tarihi yer gezisi yapacağınızdan emin olabilirsiniz.

Son olarak Alanya’da sezon sonunda tatil yapmak için sıraladığımız nedenler dışında da pek çok sebebin olduğunu eklemek gerekir. Şimdiden otel araştırmasına başlayarak yerinizi ayırtmanızda fayda var.