Genel

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Yurt İçi Koordinasyon Ofisleri Hakkında Yönetmelik

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Yurt İçi Koordinasyon Ofisleri Hakkında Yönetmelik, 31 Aralık 2024 Tarihli ve 32769 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlandı.

Abone Ol

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığından:

YURTDIŞI TÜRKLER VE AKRABA TOPLULUKLAR BAŞKANLIĞI YURT İÇİ KOORDİNASYON OFİSLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK

Amaç ve kapsam

MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının hizmetlerini takip ve koordine etmek için yurt içinde gerekli görülen yerlerde koordinasyon ofislerinin açılmasına ve çalışma esaslarına dair usul ve esasları düzenlemektir.

(2) Bu Yönetmelik, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca yurt içinde açılan koordinasyon ofislerini ve bu ofislerde görevlendirilen personeli kapsar.

Dayanak

MADDE 2- (1) Bu Yönetmelik, 4 sayılı Bakanlıklara Bağlı, İlgili, İlişkili Kurum ve Kuruluşlar ile Diğer Kurum ve Kuruluşların Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 747 nci maddesinin ikinci fıkrasına dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 3- (1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) Bakan: Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının bağlı bulunduğu Bakanı,

b) Başkan: Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanını,

c) Başkanlık: Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığını,

ç) Koordinasyon ofisi: Bu Yönetmelik kapsamında kurulan ve kuruldukları bölgelerde Başkanlığın hizmetlerini takip ve koordine etmekle görevli birimi,

d) Koordinatör: Başkanlık tarafından görevlendirildiği koordinasyon ofisinden sorumlu Başkanlığın hizmetlerini yürütmekle görevli personeli,

e) Uluslararası Öğrenciler Mahalli Heyeti: 4/4/2013 tarihli ve 28608 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Uluslararası Öğrenciler Mahalli Heyetlerinin Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik kapsamında ihdas edilen ve ülkemizde eğitim gören uluslararası öğrencilerin, eğitim süreçlerinin başarılı bir şekilde sonuçlandırılması için kuruldukları illerde koordinasyonu sağlayan heyeti,

ifade eder.

Koordinasyon ofislerinin kurulması

MADDE 4- (1) Yurt içinde gerekli görülen yerlerde koordinasyon ofislerinin açılması ve kapatılması Başkanın teklifi ve Bakanın onayı ile gerçekleşir. 

Koordinasyon ofislerinin çalışma esasları

MADDE 5- (1) Koordinasyon ofisleri, Başkanlığın görev alanına giren konularda görev yaptıkları bölgelerde Başkanlığın hizmetlerini yürütmekle görevlidirler.

(2) Koordinasyon ofisleri, Başkanlık hizmet birimlerine bağlı olarak çalışmalarını yürütür. Koordinasyon ofislerinin hangi hizmet birimine bağlı olarak çalışacağı Başkan tarafından belirlenir.

(3) Koordinasyon ofisleri kuruldukları illerde Uluslararası Öğrenciler Mahalli Heyetinin sekretarya işlerini yürütür.

Görevlendirilecek personel

MADDE 6- (1) Başkanlıkça koordinasyon ofislerinde bir personel koordinatör olarak görevlendirilir. Koordinatörün veya uzmanlık gerektiren işlerde görevlendirilecek personelin asgari yükseköğretim mezunu olması zorunludur.

(2) Koordinasyon ofislerinde uzmanlık gerektiren işlemler ile mali, idari ve teknik işlemleri yürütmek üzere yeteri kadar personel görevlendirilebilir.

(3) Ofislerde, kamu kurumlarından geçici görevle personel çalıştırılabilir.

Koordinasyon ofislerinin yönetim giderleri

MADDE 7- (1) Koordinasyon ofislerinin yönetim ve faaliyet giderleri Başkanlık bütçesinden karşılanır.

Yürürlükten kaldırılan yönetmelik

MADDE 8- (1) 4/4/2013 tarihli ve 28608 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Koordinasyon Ofisleri Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.

Yürürlük

MADDE 9- (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 10- (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı yürütür.