MESLEKİ HUKUK

Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanlığına Mustafa Kurtaran seçildi

Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanlık seçimi 47’nci turda tamamlandı. Mustafa Kurtaran, 177 oy alarak Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanlığına seçildi.

Abone Ol

Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk'ün, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı seçilmesi nedeniyle boş olan başkanlık için seçim yapıldı.

Yargıtay Büyük Genel Kurulunca yapılan seçimde, aynı daire üyeleri Mustafa Kurtaran ve Hakan Yüksel yarıştı.

Seçimlerin 47’nci turunda Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanlık seçimi tamamlandı. Salt çoğunluğu sağlayan Mustafa Kurtaran 3. Ceza Daire Başkanı seçildi. Mustafa Kurtaran 177 oy ile başkan oldu.

MUSTAFA KURTARAN KİMDİR?

01.01.1966 doğumlu Mustafa Kurtaran, 1989 yılında Ankara Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Avukatlık stajını bitirdikten sonra 1991 yılı başlarında hakimlik stajına başladı. Bingöl hakim adayı olarak mesleğe başlayan Kurtaran, 1994 Şubat Ayında kura kararnamesi ile Konya/Taşkent Hakimliğine atanarak meslek hayatına başladı. Akabinde sırası ile Malatya-Arguvan, Sakarya/Karapürçek, Manisa/Akhisar ve İzmir Hakimliği görevlerini yaptı.

İzmir 8. ACM Başkanlığından 14 Aralık 2014’de Yargıtay üyeliğine seçildi. 2015 yılında kurulan Yargıtay 16. Ceza Dairesine Yargıtay Başkanlık Divan’ınca görevlendirildi ve kapandığı tarihe kadar görev yaptı. 16. Ceza Dairesinin kapanmasından sonra 3. Ceza Dairesinde görevlendirildi. Kahraman, 2003 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Entitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalında Yüksek lisans ve Doktora eğitimini tamamladı. Kurtaran, evli ve üç çocuk babası.