Genel

TBB Başkanı Sağkan, Sakarya Barosu'nu ziyaret etti

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Sakarya Barosu'nu ziyaret ederek, avukatlarla bir araya geldi.

Abone Ol

Sakarya'da kendisini karşılayan Baro Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız ve Yönetim Kurulu üyeleri eşliğinde, Hendek ilçesinde bir yurttaşımızın yaşamını yitirdiği ve 30 yurttaşımızın da yaralandığı patlama nedeniyle Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'la bir araya gelen Sağkan, daha sonra Vali Yaşar Karadeniz'i makamında ziyaret ederek geçmiş olsun ve başsağlığı dileğinde bulundu.

Sağkan'ın bir sonraki durağı Sakarya Adliyesi oldu. Burada Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu ve Adalet Komisyonu Başkanı Kamil Kaya ile ayrı ayrı bir araya gelen Birlik Başkanı, Sakarya Adliyesi Baro Odası'nı da ziyaret etti.

Sağkan, ziyaretlerin ardından Sakarya Barosu tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı. Kocaeli Barosu Başkanı Av. Mehmet Gül’ün de katıldığı etkinlikte avukatlara hitaben bir konuşma yapan Sağkan ilk olarak yeni adli yıla ilişkin iyi dileklerini sundu. 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremlerde TBB ve Baroların sergiledikleri mesleki dayanışma ve olağanüstü yardımlaşma ile tarih yazdıklarını kaydeden Sağkan, Sakarya ve Kocaeli Baro Başkan ve avukatlarının deprem bölgesinde her alanda harcadıkları çabaya dikkat çekerek, “hepinizin huzurunda Sakarya ve Kocali başta olmak üzere 81 ilimizin barosuna teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Etkinliğin devamında meslekte 40'ıncı ve 50'nci yılını dolduran avukatlara plaket takdim edildi. Sağkan TBB plaketini takdim ettiği meslek üstatlarına onlarca yıl yurttaşların hak arama özgürlüğünün sesi oldukları ve verdikleri hukukun üstünlüğü mücadelesi için teşekkür ederek bundan sonraki meslek ve kişisel yaşamlarında sağlık, başarı ve mutluluk diledi.

Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle