Genel

Sakarya Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Sakarya Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 01 Eylül 2024 Tarihli ve 32649 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlandı.

Abone Ol

Sakarya Üniversitesinden:

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 10/6/2019 tarihli ve 30797 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sakarya Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 7 nci maddesinin altıncı ve yedinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(6) Ön lisans ve lisans programında öğrenim gören öğrenciler, ders programlarında çakışan derslere kayıt olamaz. Ancak, devam şartı sağlanmış önceki dönem dersleri için bu fıkradaki ders çakışmasına ilişkin hüküm uygulanmaz. Akademik takvimde belirlenen mazeretli derse yazılma tarihlerinde, öğrencinin başvurusu üzerine bölüm/program başkanlığının uygun görüşü ve eğitim biriminin yönetim kurulu kararı ile çakışan zorunlu ders farklı programlardan alınabilir. Çift ana dal programına kayıtlı öğrencilerin iki lisans programındaki derslerinin çakışma durumları ilgili bölüm başkanlıklarının görüşü ve eğitim biriminin yönetim kurulları tarafından değerlendirilir.

(7) Öğrencinin kayıtlı olduğu programda almak istediği zorunlu ders açılmadığı takdirde farklı programdan ders alma talepleri ilgili yönetim kurulunca değerlendirilir.”

“(10) Öğrenci kayıtlı olduğu programdaki seçmeli ders yerine farklı bölümlerdeki dersleri alabilir. Uygulamaya ilişkin hususlar Senato tarafından belirlenir.”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin altıncı bölümünün başlığı “Üç Ders, Mezuniyet ve Diploma” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 31 inci maddesinin başlığı “Üç ders sınavı” şeklinde değiştirilmiş ve aynı maddenin birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Mezuniyetleri için tüm derslerden devam şartını yerine getirerek FF, FD veya GR notu aldığı en fazla üç dersten veya tüm derslerden geçer not aldığı halde mezun olmak için gereken GNO ≥ 2.00 koşulunu sağlayamayan öğrencilere seçecekleri en fazla üç dersten, öğrenimi süresince bir kez olmak üzere akademik takvimde belirlenen tarihlerde sınav hakkı verilir.

(2) Üç ders sınavları sonucunda en yüksek notu (AA) alması halinde dahi GNO ≥ 2.00 koşulunu sağlayamayacak öğrenciye üç ders sınav hakkı tanınmaz.

(3) Bitirme çalışması, tasarım, staj, işyeri eğitimi/uygulaması, intern uygulaması, öğretmenlik uygulaması veya yönlendirilmiş çalışma gibi uygulama gerektiren derslerden üç ders sınav hakkı tanınmaz.

(4) Üç ders sınavlarına başvurular kayıtlı olunan birimlere yapılır.

(5) Üç ders sınavlarından alınan not, öğrencinin ilgili dersi en son aldığı AKTS değeri üzerinden sisteme işlenir.”

MADDE 4- Bu Yönetmelik 2024-2025 eğitim-öğretim yılı başında yürürlüğe girer.

MADDE 5- Bu Yönetmelik hükümlerini Sakarya Üniversitesi Rektörü yürütür.