Genel

İş Hediyesi Olarak Çiçek Seçimi Ve Siparişi İçin İpuçları

Abone Ol

Alanya çiçek siparişlerindeki hediye seçimlerini pek çok kişi merak etmektedir. Özellikle iş hediye araştırmalarında son zamanlarda kişiler çiçek türlerini araştırmaktadır. Çiçek seçiminde birçok noktaya dikkat edilmelidir. Bu anlamda Alanya çiçek siparişi sıklıkla tercih edilmektedir.

 İş Hediyeleri İçin Çiçekler ş arkadaşınıza veya İş Ortağınıza Buket Nasıl Seçilir?

 Yeni işe başlamak oldukça stresli bir süreçten oluşmaktadır. Bu nedenle yeni işe başlayan kişilere hediye almak büyük önem taşımaktadır. Günümüzde birçok farklı buket çiçek çeşitleri bulunmaktadır. Bu nedenle çiçek seçimi kişilerde kafa karışıklığına neden olmaktadır. Genellikle yeni işe başlayan kişilere şu şekilde buket çiçek tercih edilmektedir:

 - Yeni işe başlayan kişilere genellikle gül buketleri tercih edilmektedir. Bu nedenle renkli ve canlı buketler en çok tercih edilen modellerden oluşmaktadır.

 - Gül buketleri dışında lale buketleri de sıklıkla tercih edilmektedir. Beyaz ve sarı laleler sıklıkla tercih edilen buketler arasında bulunmaktadır.

 - Renkli karışık çiçek buketleri de en popüler seçenekler arasında bulunmaktadır.

 İş Hediyesi Olarak Çiçek Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 Hediye söz konusu olduğunda genellikle çiçekler tercih edilmektedir. Çiçekler hediye verilen kişide hem özel hem de güzel anlamlar barındırmaktadır. Fakat iş hediyesi olarak çiçek alınırken bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Dikkat edilmesi gereken noktalar şunlardan oluşmaktadır.

 - Çiçek alınırken ilk olarak çiçek modeline dikkat edilmesi gerekmektedir.

 - Buket çiçeklerde çiçeklerin sayısı da büyük önem taşımaktadır. Ayrıca çiçeklerin sayısının bazı anlamları bulunmaktadır.

 - Çiçek alınacak kişinin ne tarz çiçekleri beğendiğini bilmek gerekmektedir.

 - Çiçek alırken çiçeğin tomurcuklu olup olmamasına da dikkat edilmesi gerekmektedir. Açmamış olan, henüz tomurcuklu çiçekler tercih edilmektedir.

 Çiçeklerin Profesyonel İmajla Uyumlu Olması

 İş yerlerinde imajın büyük önem taşıdığı bilinmektedir. Bu nedenle İş hediyeleri arasında çiçek seçiminde ise profesyonel imaj ile uyumlu olması gerekmektedir. Papatya, Orkide, Gül veya diğer çiçek türlerinin karışından oluşan buketler yeni iş tebriği için sıklıkla tercih edilmektedir. Özellikle bu buketlerin hem profesyonel imaj ile uyumlu olması hem de şık durması nedeniyle tercih edilmektedir.

 Çiçeklerin Sembolik Anlamları ve Mesajı

 Çiçekler hem renk hem de modellerine göre bazı anlamlar barındırmaktadır. Özellikle hediye seçiminde çiçek tercih edildiğinde bu anlamları bilmek gerekmektedir. Çiçeklerin sembol ve anlamları şu şekilde bilinmektedir:

 - Beyaz gül ile masumluk, kırmızı gül ile aşk ifade edilmektedir.

 - Beyaz karanfil ile sevgi ve sıcaklık ifade edilmektedir.

 - Pembe lale ile anlayış, beyaz lale ile saf ve temizlik, kırmızı lale ile seni seviyorum, sarı lale ile gerginlik ifade edilmektedir.

 - Sarı krizantem ile sessiz karşılıksız sevgi, kırmızı krizantem ile sessiz istek, beyaz krizantem ile sadakat, mor krizantem ile ise burukluk ifade edilmektedir.

 Çiçek Türleri ve Renklerin İş Yerinde Kullanımı

 Yeni iş hediyelerinde bazı çiçekler özellikle tercih edilmektedir. Bunlardan en çok tercih edilen buketlerden oluşmaktadır. Farklı renkli çiçekli buketler en çok sevilen modeller arasında yer almaktadır. Ayrıca papatya aranjmanları da yeni iş tebriği için tercih edilmektedir. Bazen vazo içerisinde tercih edilirken bazen de buket şeklinde tercih edilmektedir.

 Nötr ve Zarif Çiçekler: İş Ortamına Uygun Seçimler

 Hediye çiçek seçiminde çiçeklerin zarif olmasına da dikkat edilmektedir. Özellikle karmaşık görüntüye sahip çiçek aranjmanları son yıllarda tercih edilmemektedir. Zarif çiçekler olarak en çok beyaz renkli çiçekler bilinmektedir. Amerikan mürver, portakal yasemin, orkide, karanfil veya begonviller çok sevilmektedir. Bunun yanı sıra sarı renkli güller, nergisler, kasımpatı veya ay çiçekleri de tercih edilmektedir. Zarif çiçekler arasında pembe açelyalar, karanfiller veya ebe gümeci modelleri de bulunmaktadır.

 Renklerin Anlamları: Klasik ve Şık Renk Seçimleri

 Çiçek renkleri seçiminde en şık ve zarif model olarak mavi güller tercih edilmektedir. Çünkü bu güller zarafeti ve nadir olmayı anlatmaktadır. Fakat mavi güller doğada daha seyrek olarak bulunmaktadır. Bunun dışında mor orkideler de sıklıkla tercih edilmektedir. Mor orkide anlamlarından birisinin tebrikler olması nedeniyle iş yeri hediyelerinde uygun olarak görülmektedir. Ayrıca pembe karanfillerin anlamının da saflık ve içtenlik olması nedeniyle tercih edilmektedir.

 Çiçeklerin Sembolik Anlamları ve İş İlişkilerindeki Yeri

 Çiçekler iş hediyelerinde çok sık tercih edilmektedir. Özellikle çiçeklerin sembollerinin de bilinmesi önem taşımaktadır. İş ilişkilerinde papatya önem taşımaktadır. Papatya bolluk ve sıhhat anlamına gelmektedir. Bu sebeple hediye olarak papatya çiçekleri tercih edilmektedir. Pembe Glayör çiçeklerinin de zarafet anlamına gelmesi sebebiyle önem verilen çiçek çeşitleri arasında yer almaktadır.

 Doğru Buketi Seçmek İçin İpuçları

 Çiçekler birçok çeşitten oluşmaktadır. Bu nedenle buket seçiminde bazı noktalara dikkat edilmektedir. Doğru buketi seçmek için şu noktalara dikkat edilmektedir:

 - Doğru çiçek seçiminde en çok çiçeklerin tasarımına dikkat edilmektedir.

 - Kişiye özel hediye seçmek de en çok dikkat edilen konular arasında yer almaktadır.

 - Çiçek seçiminde yakınlık derecesi de önem taşımaktadır. İş terfilerinde veya yeni işe başlayan kişilere çiçek seçiminde hediye alınacak kişi ile yakınlık derecesi dikkate alınmaktadır.

 - Çiçek aranjmanları arsında özel tasarlanmış çiçekler bulunmaktadır. Bu çiçekler özellikle görüntü itibari ile göze hitap ettiği için tercih edilmektedir.

 - Ayrıca çiçeklerin anlamlarına ve sembollerine göre de çiçekler tercih edilmektedir.

 Buketin Boyutu ve Düzeni

 Çiçek buketleri farklı boyutlardan oluşmaktadır. Genellikle hediye seçimlerinde de çiçeklerin düzeni, farklı renklerdeki çiçeklerin bir araya gelmesi veya aynı renklerde çiçeklerden oluşması gibi konulara dikkat edilmektedir. Özellikle çiçeklerin çok büyük olması tercih edilmemektedir. Orta boyuttaki çiçekler iş yeri hediyelerinde daha uyum sağlamaktadır.

 İş Yerlerinde Uygun Çiçek Kombinasyonları

 İş yerleri için çiçeklerin kombinasyonlarına da dikkat edilmektedir. Fanuslarda veya çeşitli vazolarda hazırlanan çiçekler iş yerleri için uyum sağlamaktadır. Rengarenk çiçekler ile oluşturulmuş çiçek kombinasyonları ile beraber farklı renkteki taşların birleşimi oldukça güzel gözükmektedir. Ayrıca orkideler, lilyumlardan oluşan farklı renklerdeki güller de güzel bir görünüm sağlamaktadır.

 Şık ve Profesyonel Çiçek Paketleme

 Çiçeklerin güzel olması kadar şık paketlenmesi de önem taşımaktadır. Ayrıca çiçeklerin daha korunaklı ve güvende olması için de paketleme işlemi yapılmaktadır. Özellikle çiçeklerin profesyonel paketlenmesi gerekmektedir. Ayrıca çiçekler ile paketleme renginin de uyumlu olmasına dikkat edilmektedir.

 Çiçek Siparişi Verirken Nelere Dikkat Edilmeli?

 Çiçek siparişlerinde en çok üzerindeki nota dikkat edilmelidir. Özellikle çiçeklere yazılan notun çiçek ile uyumlu olması önemli konular arasında yer almaktadır. Bununla beraber çiçek seçimi sonrasında ulaşım saatinin de dikkat edilmesi gerekmektedir.

 Güvenilir Çiçekçi Seçimi

 Çiçek seçimi ile beraber güvenilir ve doğru çiçekçinin de seçimine dikkat edilmektedir. Çünkü çiçeklerin doğru gelmesi, paketlemenin doğru yapılması ve çiçeklerin doğru zamanda ulaşması büyük önem taşımaktadır.

 Teslimat Zamanlaması ve Sipariş Takibi

 Çiçekler belirli zaman aralıklarında teslim edilmektedir. Bu zamanlar sabah, öğlen, öğleden gibi zamanlardan oluşmaktadır. Çünkü çiçeklerin iş yerlerinde çalışan kişilere zamanında ulaşması önem taşımaktadır. Bu anlamda çiçek siparişinde sipariş takibinin yapışması gerekmektedir.

 İş Hediyesi Olarak Çiçeklerle Birlikte Verilebilecek Ekstra Hediyeler

 Çiçek hediyesi dışında başka ofis hediyeleri de bulunmaktadır. Özellikle kadınlara renkli masaüstü aksesuarları, kupalar veya not defterleri tercih edilmektedir. Bunun dışında erkeklere ise maskülen renkte hediyeler tercih edilmektedir. Hem erkeğe hem de kadına çiçek dışında ajandalar, kalemler, masa saatleri gibi masa üstü hediyeleri de bulunmaktadır.

 İş Hediyesi Hangi Çiçek?

 Hediye söz konusu olduğunda ilk olarak akıllara çiçekler gelmektedir. Bu hediye çiçekler iş hediyeleri, özel gün hediyeleri olmaktadır. Özellikle iş yeri hediyelerinde hediye seçiminde çok titiz davranılması gerekmektedir. Yeni işe başlayanlara da hediye olarak en çok orkide çiçekler tercih edilmektedir. Bununla beraber çiçek buketleri veya masaüstü çiçekler de en sık tercih edilenler arasında yer almaktadır.

 İş Yeri Açana Hangi Çiçek Gönderilir?

 Yeni iş yeri açanlara en çok şu çiçekler gönderilmektedir:

 - Lisiyantus

 - Kalanşo

 - Gül

 - Lale

 - Orkide

 - Ortanca

 Yeni İş Çiçeği Nasıl Olmalı?

 Yeni iş yeri çiçekleri için özellikle şık çiçekler tercih edilmektedir. Masa üzerinde güzel bir görünüm sağlaması için renkleri uyumlu seçilmelidir. Tek renk çiçekler ile beraber karışık çiçek buketleri de sıklıkla tercih edilmektedir. Alanya çiçek siparişlerinde iş yerine uygun birbirinden farklı model ve renkte çiçekler bulunmaktadır.