Genel

Güvenlik İhtiyacı İçin Whatsapp Casus Programı Kullanılabilir mi?

Abone Ol

WhatsApp casus programı, bir başkasının izni olmadan WhatsApp mesajlarını, aramalarını ve uygulamada gerçekleştirdiği diğer aktiviteleri izlemeyi sağlayan bir yazılım olarak ifade edilebilmektedir. Genel olarak WhatsApp casus programı ebeveynler ve işverenler tarafından kullanılmakta olan bir uygulama olarak bilinmektedir. WhatsApp casusu programlarının genel olarak güvenlik amacıyla kullanıldığının söylenmesi de mümkün olmaktadır.

WhatsApp Casus Programı Nedir?

Bir kişinin WhatsApp aramalarının, mesajlarının ve WhatsApp üzerinden gerçekleştirdiği tüm aktivitelerin takip edilmesini sağlayan bir yazılım olarak ifade edilebilmektedir. WhatsApp casus programı sayesinde mesaj takibinin sağlanması söz konusu olmaktadır. Gönderilen ve alınan mesajların takip edilmesi sağlanabilmektedir. Üstelik silinen mesajların dahi görülmesi mümkün olmaktadır. WhatsApp casus programıyla arama kayıtlarına erişim sağlanması da mümkün olmaktadır. Alınan ve yapılan aramaların kayıtları da bu program sayesinde tutulmaktadır. Multimedya görüntülerinin de takip edilmesi mümkün olmaktadır. Paylaşılan video, fotoğraf ve ses kayıtlarının da görüntülenmesi gerçekleştirilmektedir.

Kullanıcıların gerçekleştirdiği WhatsApp kullanımlarının gerçek zamanlı olarak izlenmesi mümkün olmaktadır. Bu tür programların kullanılması halinde kişisel gizliliği ihlal eden bir durum ortaya çıkmaktadır. Güvenlik ihtiyacı için WhatsApp casus programın kullanılması ise gerekli olabilmektedir.

Güvenlik İhtiyacı İçin WhatsApp Casus Programı Kullanımı

WhatsApp casus programlarının belirli durumlarda güvenlik amacıyla kullanılması yasal olabilmektedir. Her türlü dikkatli bir şekilde kullanılması gereken WhatsApp casus programının ebeveynler ve işverenler tarafından bazı durumlarda güvenlik amacıyla kullanılması söz konusu olabilmektedir. İlk olarak çocukların çevrim içi güvenliklerini sağlamaya yönelik olarak WhatsApp casus programlarının kullanımı görülmektedir. Çocukların zararlı içeriklerden korunmasına ve tehlikeli kişilerle iletişim kurmasının önüne geçmeye yönelik olarak kullanımı sağlanabilmektedir. Anne ve babaların çocukların güvenliğini sağlamaya yönelik olarak kontrol sağlaması halinde güvenlik ihtiyacı dahilinde kullanım olarak ifade edilebilmektedir.

İşverenler tarafından ise çalışanların şirket cihazlarında gerçekleştirdikleri iletişimlerin izlenmesine yönelik olarak WhatsApp casus yazılımın kullanılması söz konusu olabilmektedir. Bu durum halinde ise işveren tarafından önceden çalışanlara bilgi verilmesi ve rızalarının alınması gerekli olmaktadır. Çalışanlara bilgi verilmemesi ve rızalarının alınmaması halinde ise güvenlik sebebiyle bile olsa yasal bir kullanım gerçekleşmemektedir.

Güvenlik ihtiyacı için bir kişinin WhatsApp mesajlarına erişim sağlayabilecek olan kişiler arasında yasal yetkililer de yer almaktadır. Alınacak olan mahkeme kararı neticesinde bir kişinin WhatsApp mesajlarına erişim sağlanması mümkün olmaktadır. Programların izinsiz olarak kullanılması ise kişisel gizliliği ihlal etmektedir.

Hangi Durumlarda WhatsApp Casus Programları Kullanılır?

Güvenlik ihtiyacı dahilinde veya acil durumlarda WhatsApp casus programlarının kullanılması mümkün olmaktadır. Genel olarak ebeveynler tarafından çocukların korunmasına yönelik olarak WhatsApp casus programlarının kullanılması tercih edilmektedir. İşverenler tarafından da çalışanlara gerekli bilgilendirmenin yapılması halinde izin alınarak mesajların izlenmesi ve takibi gerçekleştirilebilmektedir. Polis veya diğer yasal yetkililerin ise mahkeme kararı sonucunda WhatsApp mesajlarına ve aktivitelerine erişim sağlaması mümkün olabilmektedir.

Güvenlik Amacıyla WhatsApp Casus Yazılımların Kullanılmasının Sınırları Nelerdir?

Güvenlik amacıyla WhatsApp casus yazılımların kullanılmasının da bir takım sınırları bulunmaktadır. İlk olarak izleme yapılacak olan kişiden yazılı ve açık izin alınması gerekmektedir. Hem etik açıdan hem de yasal açıdan izin alınarak kullanım sağlanması gerekmektedir. İşverenler tarafından çalışanlara yönelik kullanılacak casus yazılımlarda ise önceden bilgilendirme yapılması ve rızalarının alınması gerekmektedir. Bu sayede çalışanların gizlilik haklarına saygı gösterilmesi sağlanmaktadır.

Çocuk güvenliği içinde WhatsApp casus yazılımları kullanılmaktadır. Küçük yaştaki çocukların güvenliğini sağlamaya yönelik bu tür programların kullanılması mümkün olmaktadır. Bu durumlarda da çocukların mahremiyetine saygı göstermek oldukça önemli olmaktadır. İzleme ise sadece belirli bir amaç için gerçekleştirilmesi gereken bir durum olarak ifade edilebilmektedir.