DÖRTLÜ DÜĞÜM: Dörtlü Düğüm en eski kravat bağlama tekniklerinden biridir. Dörtlü Düğüm tekniğini, 18. yüzyılda Londra'daki İngiliz faytoncuların, soğuktan korunmak için atkılarını bu şekilde bağlayarak bulduğu söylenir. Dörtlü Düğüm ile bağlanan kravat dar ve uzun bir düğüme sahiptir. Dörtlü Düğüm tekniği kravat bağlama teknikleri arasında en hızlı öğrenilen ve en basit tekniktir. NASIL BAĞLANIR? 1) Kravatınızı geniş ucu sağ tarafınıza gelecek şekilde yakanıza yerleştirin. Kravatınızın geniş ucu dar ucundan daha uzun olmalı. Geniş ucu sağ elinizle tutarak dar ucun üstünden sol tarafa geçirin. 2) Geniş ucu dar ucun arkasından dolaştırarak öteki tarafa alın. 3) Geniş ucu dar ucun üstünden dolaştırarak bir tur daha atın. 4) Kravatınızın geniş ucunu oluşan düğümünün arkasından yukarıya doğru alın ve ardından önde oluşan ilmekten geçirerek aşağıya doğru çekin. 5) Dörtlü Düğümünüzü hafifçe sıkın.
KENT DÜĞÜMÜ: Kent Düğümü en basit kravat bağlama teknikleri arasında yer alıyor. Küçük bir düğüm olan Kent Düğümü, uzun boylu erkekler için oldukça ideal bir kravat bağlama tekniği. Kent Düğümünde kravat 1, 2 tur daha az kullanıldığı için kravatınızın ucu yaklaşık 5 cm daha uzun kalır. NASIL BAĞLANIR? 1) Kravatınızı geniş ucu sol tarafınıza gelecek şekilde yakanıza yerleştirin ve bu ucu iç yüzü görünecek şekilde çevirin. 2) Kravatınızın geniş ucunu dar ucun arkasından geçirerek öteki tarafa alın. 3) İç yüzü dışarıya bakan kravatınızı dış yüzü dışarıya bakacak şekilde öteki tarafa alın. 4) Kravatınızın geniş ucunu oluşan düğümün arkasından yukarıya doğru çekin ve ardından önde oluşan ilmekten geçirerek düğümü hafifçe sıkın.
PRENS ALBERT DÜĞÜMÜ: Prens Albet Düğümü ile Dörtlü düğüm arasındaki farkı fazladan atılan bir tur belirler. Bu sayede Prens Albert Düğümü ile bağlanan kravatlar daha dolgun bir forma sahiptirler. Prens Albert Düğümü ipek kumaştan üretilen ince kravatlar için harika bir seçimdir. NASIL BAĞLANIR? 1) Kravatınızın geniş ucu daha uzun olacak şekilde yakanıza yerleştirin. Bu fazladan uzunluğu ikinci turu atmak için kullanacaksınız. 2) Sağ elinizi kullanarak geniş ucu dar ucun etrafından dolaştırın. Bu şekilde geniş ucu kullanarak dar ucun etrafında 2 tur atın. 3 ) Kravatınızın daha dolgun bir düğüme sahip olmasını istiyorsanız bunu üçüncü turu atarak başarabilirsiniz. 4) Geniş ucu oluşan düğümün arkasından yukarıya alın ve ardından ön tarafta oluşan ilmekten geçirerek düğümü hafifçe sıkın.
YARIM WİNDSOR DÜĞÜMÜ: Yarım Windsor kravat düğümlerinin Windsor Dükü tarafından icat edildiği biliniyor. Yarım Windsor Düğümü aynı Kent Düğümü gibi kravatınızın küçük bir bölümü kullanılarak atılır. Bu sayede kravatınızın daha uzun görünmesini sağlayan Yarım Windsor Düğümü, özellikle uzun boylu erkekler tarafından tercih ediliyor. NASIL BAĞLANIR? 1) Yakanıza yerleştirdiğiniz kravatınızın geniş ucunu dar ucun üstünden 90 derecelik bir açıyla geçirerek öteki tarafa alın. 2) Kravatınızın geniş ucunu açısını bozmadan dar ucun arkasından yukarıya doğru çekin. 3) Geniş ucu dar ucun üstünden geçirerek ön tarafa alın ve ardından oluşmaya başlayan düğümün arkasından dolaştırarak sol tarafa geçirin. 4) Kravatınızın geniş ucunu dar ucun üstünden dolaştırarak tekrar öteki tarafa alın ve ardından oluşan düğümün arkasından tekrar yukarıya doğru çekin. 5) Şimdi kravatınızın geniş ucunu önde oluşan ilmekten geçirerek düğümü hafifçe sıkın.
ÇİFT WİNDSOR DÜĞÜMÜ: Çift Windsor Düğümü oldukça popüler bir düğüm olmasına rağmen en zorlu düğümlerden biridir. Kravatınızın daha büyük görünmesini istiyorsanız, Çift Windsor Düğümü sizin için harika bir seçim olacak.. NASIL BAĞLANIR? 1) Çift Windsor Düğümünü atmak için geniş ucu dar ucun etrafından 2 kere dolaştırmanız gerekiyor. Bu yüzden kravatı yakanıza yerleştirirken geniş ucu daha uzun bırakmayı ihmal etmeyin. Yakanıza yerleştirdiğiniz kravatın geniş ucunu dar ucun üstünden 90 derecelik bir açıyla geçirerek öteki tarafa alın. 2) Kravatınızın geniş ucunu açısını bozmadan dar ucun arkasından yukarıya doğru çekin. 3) Geniş ucu dar ucun üstünden geçirerek ön tarafa alın ve ardından oluşmaya başlayan düğümün arkasından dolaştırarak öteki tarafa geçirin. 4) Yarım Windsor Düğümünden Çift Windsor Düğümü yapmak için aynı hamleyi sol tarafa doğru tekrarlayın. Yarısı tamamlanmış olan Windsor Düğümünü hafifçe sıkın. 5) Son turda tamamladığınız düğümü sol elinizle tutun ve geniş ucu bu düğümden geçirin. 6) Windsor Düğümünü hafifçe sıkın.
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te HUKUKİ HABER sitemize
abone olun.