1- DİKSİYON, BEDEN DİLİ VE ETKİLİ İLETİŞİM
Hukuk fakültelerinde öğretilmeyen ancak bir hukukçunun yaşam boyunca gerek müvekkillerle iletişim, gerekse bir hukukçunun sosyal hayatında aktif olması sebebiyle çevresiyle daha sıkı ve etkili bağlar kurabilmesi için gereken en teknik becerilerin başında gelen Diksiyon, Beden dili ve Etkili iletişim eğitimlerini en kısa zamanda almanızı öneririz.
Diksiyon ile kullandığınız kelimelerin daha etkili vurgulanmasını sağlarken güzel bir konuşmayla karşı tarafı etkilersiniz. Beden dili ile kelimelerden daha etkili olan hareketleriniz ile karşı tarafı yönlendirir ve yönetici pozisyonda olursunuz. Bu eğitimlerle zaten büyük birçoğunu hallettiğiniz etkili iletişim eğitimiyle de aktarmak istediğiniz her şeyi kısa ve net bir şekilde ifade edebilirsiniz.
2- HIZLI OKUMA EĞİTİMİ
Hukukçular bitirdikleri tuğla kadar kitaplarla tanınırlar. Bir hukukçunun tüm hayatı boyunca kesin olarak yapacağı tek bir şey vardır o da sürekli olarak okumaktır. Hukuk fakültesi eğitiminden, dava dosyasına, Yargıtay kararlarından, güncel doktrinlere kadar geniş bir yelpazede yer alan tüm bilgiler ancak okuma yoluyla bilgi hazinemize geçmektedir. Küçük bir benzetmeyle 2 araba düşünün birisi saatte max 100 ile giderken diğeri aldığı eğitimle max 200 ü görebiliyor. Kimin kimi geçeceğini varın siz düşünün
3- SUNUM VE PROJE YÖNETİMİ
Hayatımız, insanlara bir şeyleri sunmakla geçmektedir. Dolayısıyla öğreneceğimiz sunum yönetimiyle bazı ince noktalarla kitlelere nasıl daha verimli bir bilgi akışı sağladığımızı görebiliriz. Hepimiz Tv sunucuları gibi ve uzman eğitmenler gibi olabiliriz aslında işte bunun için alınması gereken eğitim sunum yönetimi eğitimidir.
Proje yönetimine geldiğimizde ise kaynakları en etkili nasıl kullanırız onu öğrenmiş oluruz. Böylece az kaynakla çok şeyler başarma yolunda büyük adımlar atmış oluruz.
4- YABANCI DİL
Yabancı dil öğrenme gereksinimi artık günümüz şartlarında artık bir zorunluluk haline gelmiştir. Nitekim hukukum.net web sayfamızda hukuki gelişim alanında özel bir bölüm oluşturarak bir an önce siz değerli hukukçuların İngilizce, İspanyolca ve Almanca olmak üzere dil yetkinliğinizi arttırıcı çalışmalarda bulunmanızı sağlamak istedik. Son bir not dil seçimi yaparken yöneleceğiniz hukuk dalının kaynak bakımından en popüler olanını seçmeniz sizlere çok büyük avantajlar sağlayacaktır.
5- TÜRKÇE DİL BİLGİSİ VE HUKUK DİLİ
Yabancı dilin yanında sahip olduklarımızı en iyi şekilde kullanmamız gerektiğini hepimiz biliyoruz. Hukuk dediğimiz kelime bile özel kelimeden oluşup yumuşamazken “ve” ile “veya” arasında ki farkı da hepimiz biliyorken dilimizi etkin kullanmanın gerekliliğinin öneminin farkına varmalıyız. Kısa, anlamlı ve doğru cümlelerle aktarmak istediğimizi net bir şekilde ortaya koyabiliriz.
6- STRES YÖNETİMİ
Mesleğimizin son derece stresli olduğunun farkındayız peki ya bu zor zamanlarda nasıl motivasyonumuzu koruyabilir aynı zamanda birden çok şeye yetişebiliriz? Stres yönetimi ile baskı altında olsak bile doğru ve stratejik hamlelerin yanı sıra sakin kalmamızı sağlayacak ipuçlarıyla mesleğimizi daha iyi ifa edebiliriz.
7- UYAP EĞİTİMİ
Teknolojik gelişmelerden hukukun nasibini almaması neredeyse imkansız bir durum. Bu sebeple Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi, mevcut hukukçular için olduğu kadar mezun olacak yeni meslektaşlarımızın da öğrenmesi gereken önemli bir program. Bunlara ek olarak takip programlarını öğrenmeniz, Karar incelemeleri için bazı programları takip etmeniz sizin için önem arz edecektir.
8- ARABULUCULUK
Meslek kıdeminin en az 5 yıl olması şartı aranmasına rağmen Türk hukuk sisteminde hızla gelişen bir hukuki yol olan Arabuluculuk gerek Adalet Bakanlığınca gerekse hukuk camiasında son derece destek bulmuş bir uygulamadır. Şu an kendi ifademizle “Beta” aşamasında olan bu hukuksal yolda yerinizi almaya yönelik çalışmalarınız sizlere ileride meyvesini verecektir.
9- ETKİLİ BİLGİSAYAR BECERİLERİ
Daha öncede bahsettiğimiz üzere gelişen teknolojiyle artık dilekçelerden, tutanaklara her şey elektronik ortama döküldüğünden bu ortamda ki bilgisayar programlarına hakim olmalıyız. Örneğin Office programları, Google Drive, Evernote, Ajanda gibi uygulamalarla rutin hayatımızda yer kaplayan işlemleri bilgisayarımıza ya da cep telefonlarımıza sığdırabiliriz. Bu konuda sizlere tavsiyemiz Office programlarını çok iyi derece de bilmeniz ve gerekirse eğitimler almanızdır.
10- ZAMAN YÖNETİMİ
Bir dakikasını bile tutamadığımız, geri ya da ileri alamadığımız hayatta hukuk gibi karmaşık ve vakit isteyen bir mesleği yapan herkesin elbette ki zamana çok ihtiyacı vardır. Madem zaman oluşturamıyoruz, o zaman kendi zamanımızı parçalara ayırarak bizler yönetebiliriz. Yani mevcut geçen sürede daha çok işi sistemli bir şekilde yaparak hem iş hayatımızı hem de özel yaşantımızı şekillendirebiliriz. İşte bu incelikler için çok önemli bir eğitim olan Zaman Yönetimi eğitimini almanızı kesinlikle tavsiye ederiz.
Kaynak: hukukum.net
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te HUKUKİ HABER sitemize
abone olun.