Genel

İstanbul Galata Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik

İstanbul Galata Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 06 Ekim 2024 Tarihli ve 32684 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlandı.

Abone Ol

İstanbul Galata Üniversitesinden:

İSTANBUL GALATA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 19/10/2020 tarihli ve 31279 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan İstanbul Galata Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (g) bentleri yürürlükten kaldırılmıştır. 

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 5 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 5- (1) Merkezin amacı; toplumun her kesiminin yaşam boyu öğrenim sürecinde yer alması adına yüz yüze, hibrit ve uzaktan öğrenim yöntemi ile Üniversite eğitim programlarının kapsamına girebilen kurs, seminer, sertifika programları, konferans, kongre, çalıştay düzenlemek, alan araştırmaları yapmak, ulusal ve uluslararası proje süreçlerini yönetmek  ve proje hazırlamak, faaliyet alanlarına giren her türlü eseri yayımlamak, ulusal ve uluslararası alanlarda ilgili standartlara uygun her türlü belgelendirme için sabit veya gezici sınav organizasyonu yapmak ve sınav merkezi hizmeti vermek, hem meslek gruplarının hem de bireylerin mesleki yeterliliklerini geliştirmeye yönelik çalışmalar ile toplumun ihtiyaç duyduğu eğitim ve sosyokültürel etkinlikleri düzenlemek, özel sektör, sanayi ve diğer kamu kuruluşları arasında iş birliğine dayalı bir hizmet sunmaktır.”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 6- (1) Merkezin faaliyet alanları şunlardır:

a) Ulusal ve uluslararası eğitim danışmanlık hizmetleri yürütmek.

b) Ulusal ve uluslararası konferans, seminer, zirve ve benzeri akademik etkinlikler düzenlemek.

c) İlgili mevzuat hükümleri kapsamında özel sektör, sanayi ve diğer kamu kuruluşlarına eğitim, kurs, panel, seminer ve sertifika programı düzenlemek, ulusal ve uluslararası tüm sertifika programlarını ve eğitimleri yüz yüze, hibrit ve online yöntemlerle yapmak, sınav yapmak, sertifika ya da başarı belgesi ile belgelendirmek.

 ç) Meslek içi eğitim ve uzmanlık eğitimi programları düzenlemek.

 d) Ulusal düzeyde Avrupa Birliği normlarına uyum sağlamak amacıyla meslek standartları geliştirmeye yönelik çalışmalar yapmak.

 e) Yurt içi ve yurt dışındaki kuruluşlarla iş birliği yaparak ilgili mevzuat çerçevesinde sertifika programları, atölyeler ve çalıştaylar düzenlemek.

 f) Sürekli eğitim kapsamında Mütevelli Heyet veya Rektör tarafından önerilen ya da Yönetim Kurulunca kararlaştırılan diğer faaliyetleri gerçekleştirmek.

g) Merkezin amaçları doğrultusunda ulusal, uluslararası kurum ve kuruluşlar ile kamu, özel sektör veya kişilerin ihtiyaç duydukları alanlarda araştırmalar yapmak ya da yaptırmak.

ğ) Bilimsel bilgi birikimini, toplumun her kesiminin yaşam boyu öğrenim sürecinde yer alması için Üniversite adına bireylerin yararına sunmak ve bu süreçleri geliştirmek.

h) Merkezin faaliyet alanıyla ilgili ulusal ve uluslararası her türlü eserin süreli-süresiz basım yayını ve satışını yapmak.

ı) Ulusal ve uluslararası proje hazırlamak veya hazırlatmak, projeye ait planlama, yürütme ve koordinasyon süreçlerini yönetmek.

i) Yurt içi veya yurt dışı üniversiteler, eğitim kuruluşları, belgelendirme kuruluşları ve danışmanlık firmaları ile iş birliği yapmak.

j) Kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği yapmak.

k) Kamu kuruluşlarının açacağı eğitim ve sertifika programlarına Üniversite adına akreditasyon başvurusunda bulunmak, konuyla ilgili eğitim, sınav ve belgelendirme süreçlerini yürütmek.

l) İlgili mevzuat hükümlerine göre Üniversitede iş yeri hekimliği, iş güvenliği uzmanlığı ve iş sağlığı güvenliği konusunda eğitimler düzenlemek.

m) ISO 17024 standartlarına, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından öngörülen akreditasyon gereklerine ve Meslekî Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından belirlenen tüm yeterliliklere ilişkin eğitim düzenlemek, gezici veya sabit sınav merkezleri oluşturmak, sınav yapmak, ilgili mevzuat çerçevesinde sertifika ve benzeri belgeleri vermek.

n) Ulusal düzeyde meslek standartlarını geliştirmeye yönelik çalışmalar yapmak.”

MADDE 4- Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 5- Aynı Yönetmeliğin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının son cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Müdürün görevi başında bulunmadığı zamanlarda yerine müdür yardımcılarından birisi vekalet eder.”

MADDE 6- Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan “ve Danışma Kuruluna” ibaresi yürürlükten kaldırılmış ve aynı fıkraya aşağıdaki bentler eklenmiştir.

“e) Merkezin amacına uygun yeni birimler kurulmasını Yönetim Kuruluna önermek.

f) Merkezin faaliyetlerinin yürütülmesi için gerekli olan yürütücü, denetçi, koordinatör, sınav komisyonu ve diğer komisyonları görevlendirmek.”

MADDE 7- Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 10- (1) Yönetim Kurulu üyeleri; Üniversitenin tam zamanlı öğretim elemanları arasından Mütevelli Heyet Başkanının onayı ile Rektör tarafından görevlendirilir. Yönetim Kurulu, Müdür dahil toplam beş kişiden oluşur. Yönetim Kurulu üyelerinin görev süresi üç yıldır. Süresi biten üye tekrar görevlendirilebilir. Süreleri bitmeden ayrılan ya da altı aydan daha fazla Üniversite dışında görevlendirilen üyelerin yerine, kalan süreyi tamamlamak üzere yeni üye görevlendirilir.

(2) Müdür, Yönetim Kurulu Başkanıdır. Yönetim Kurulu, Müdürün çağrısı üzerine yılda en az bir kez olmak üzere salt çoğunluk ile toplanır ve kararlar oy çokluğu ile alınır.”

MADDE 8- Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesine aşağıdaki bent eklenmiştir.

“d) Merkezin amacına uygun yeni birimler kurmak.”

MADDE 9- Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 10- Aynı Yönetmeliğin 13 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 13- (1) Merkezin akademik, teknik ve idari personel ihtiyacı, 2547 sayılı Kanunun 13 üncü maddesine göre Müdürün önerisi üzerine Mütevelli Heyet Başkanının onayı ile Rektör tarafından görevlendirilecek personelce karşılanır.”

MADDE 11- Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki madde eklenmiştir.

“Harcama yetkilisi

MADDE 13/A- (1) Merkezin harcama yetkilisi Mütevelli Heyet Başkanıdır. Mütevelli Heyet Başkanı bu yetkisini kısmen veya tamamen Rektöre veya Müdüre devredebilir.”

MADDE 12- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 13- Bu Yönetmelik hükümlerini İstanbul Galata Üniversitesi Rektörü yürütür.