GÜNDEM

Garanti Koza İnşaat 2. alacaklılar toplantısı yarın yapılacak

Abone Ol

Türkiye’nin en eski inşaat firmalarından olan Garanti Koza AŞ.'nin Bakırköy 3. Asliye ticaret Mahkemesince 2021 Mart ayında verilen iflas kararı sonrasında tasfiye süresi BAKIRKÖY 1. İcra ve İflas Müdürlüğünde yürütülüyor. Yaklaşık 4000 mağdur dairelerinin kendilerine teslimini bekliyor. İflas kararının kesinleşmesi ile birlikte Bakırköy 1. İflas müdürlüğü tarafından 2. Alacaklılar toplantısı ilanı verildi. Toplantıya yoğun bir katılım olması bekleniyor.

Alacaklılar ve daire sahibi vatandaşlar 2. Alacaklılar toplantısından çıkacak kararları bekliyor. Hak sahipleri ile yapılan görüşmelerde toplantının sonucundan umutlu olduklarını, iflas dosyasından haklarına kavuşacaklarını umduklarını belirtiyor.

Müflis Garanti Koza ile ilgili Yaklaşık 3250 derdest dava dosyası halen Bakırköy Mahkemelerinde görülmekte olup yasa gereğince mahkeme dosyaları da 2. Alacaklılar toplantısını bekliyor.

1. Alacaklılar toplantısında iflas idaresi seçilememesinfen dolayı İflasın açıldığı 2021 yılından bu yana Bakırköy 1. İcra iflas dairesi tarafından tasfiye resen titizlikle yürütülüyor.

2. Alacaklılar toplantısında alınacak kararlar ile bugüne kadar yürütülen iflas dosyaları açısından emsal olacak bir tasfiye süreci başlayacağı öngörülüyor.

2. Alacaklılar toplantısı 24.08.2023 tarihinde Bakırköy İflas Başmüdürü Başkanlığında 09.30 saati itibariyle Bakırköy konferans salonunda yapılacağı öğrenildi.