Genel

Endüstriyel Robot Koruma Kılıfları

Abone Ol

George Charles Devol tarafından 1954 yılında ilk üretimi yapılan endüstriyel robotlar günümüzde çok daha gelişmiş ve sanayide de seri üretimlerin en önemli parçası haline gelmiştir. Günümüzde pek çok alanda kullanılan endüstriyel robotlar insanlara yardımcı olarak işlerin daha hızlı ve daha kaliteli olmasını sağlamıştır. Robotlardan elde edilen verim herkesin ortak kanısı iken onları korumak ve daha uzun ömürlü olmalarını sağlamak için de çeşitli tedbirler alınmıştır. Rutin bakımlarının dışında endüstriyel robotların çevreden en az etkilenmeleri için de onlara özel kılıflar üretilmeye başlamıştır. Endüstriyel robotlara özel üretilen robot koruma kılıfları  robotların toz, kum, yağ, ısı gibi etkenlerden en az etkilenmesi için üretilmiştir.

Robot Koruma Kılıfları

Endüstriyel robotlar günümüzde pek çok sektörde kullanılmaktadır. Özellikle taşıma, paletleme, kesme, yapıştırma, püskürtme, kaynak ve son işlem gibi durumlarda robot kollardan faydalanılmaktadır. Endüstriyel robotlar sayesinde iş verimliliği artar, standart bir üretim gerçekleşir, kaliteli ürünler ortaya çıkar, zamandan tasarruf sağlar ve tüm bunlarla birlikte firmaya prestij sağlar.

Endüstriyel robotlar pahalı makineler olduğu için bakımı ve temizliği de bir o kadar önemlidir. Bu nedenler sadece bu robotlar için üretilmiş olan robot koruma kılıfları ile onları koruyabilir, çevrede gelen çeşitli etkenlerin robotun verimini düşürmesini engelleyebilirsiniz.

Robot koruma kılıfları her makineye ve kola özel olarak üretilir. Antistatik, esnek, su geçirmez, toz tutmaz kumaşlardan üretilen robot koruma kılıfları aynı zamanda güç tutuşur özelliktedir. Özel kumaşlardan üretilen robot koruma kılıfları ESD özellikli kumaşlardan üretilir. Hemen hemen tüm renk seçeneklerinin olduğu bu kumaşlar ile robotun marka ve modeline göre partikül dökmeyen, kolay yıkanabilir ve silinebilir robot koruma kılıfları dikilir.

Robotun tüm hareketlerine uygun tasarlanan robot koruma kılıfları, antistatik özellikleri sayesinde de üzerinde statik elektrik tutulumunu engeller. Antistatik kumaşların en önemli özelliği elektriğin oluşturabileceği kıvılcımı önlemesi ve bu şekilde de yanma riskini ortadan kaldırmasıdır.

Endüstriyel Robotların Sağladığı Faydaları

İnsana yardımcı olması için üretilen bu robotlar son yıllarda değişen ve gelişen teknoloji ile birlikte çok daha önemli hale gelmiştir. Özellikle insan gücüne gereksinim duyulan pek çok işte endüstriyel robotlar sayesinde işler çok daha hızlı, tasarruflu, kaliteli olmaya başlamıştır. Endüstriyel robotlar sayesinde üretimin her aşamasında insan hatasından kaynaklı arızalar minimuma iner. Çünkü endüstriyel robotların en önemli amacı yüksek kalitede üretim yapmaktır.

Endüstriyel robotlar insan sağlığı için de önemlidir. Çünkü bazı işlerin insanlar tarafından yapılması güvenlik açığı oluşturabilir. Endüstriyel robotlar sayesinde fabrikalarda ve işletmelerde üretim anında maksimum güvenlik sağlanır. Bu robotlar insan için tehlikeli ve zor olan işleri yapar.

Bir çok işletme için prestij göstergesi de olan endüstriyel robotların günümüzde çok daha önemli bir hale geldiği bilinmektedir. Bu nedenle endüstriyel robotların bakımlarının düzenli yapılmasının yanı sıra çevreden gelen toz, kum, ısı gibi etkenlerden de korunması önemlidir. Bunun için de her marka ve model robot için üretilen robot koruma kılıfları tercih edilmelidir. Yanı zamanda tutuşmaz özellikte kumaşlardan üretilen robot koruma kılıfları ile endüstriyel robotların çalışma süresi ve verimini çok daha uzun yıllara yaymak mümkün.