Genel

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 23 Eylül 2024 Tarihli ve 32671 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlandı.

Abone Ol

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinden:

BOLU ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 14/10/2019 tarihli ve 30918 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliğinin 9 uncu maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddenin üçüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

“(1) Öğrenciler, daha önce herhangi bir yükseköğretim kurumunda alıp başardıkları derslerin kredi ve not transferinin yapılarak, kayıt yaptırdıkları programda almaları gereken eşdeğer derslerden muafiyet talebinde bulunabilirler. Kredi-not transferi ve muafiyet talepleri, en geç dönem ders kayıtları başlamadan önce, tevsik eden evrak eklenerek, dilekçeyle bölüm başkanlıklarına yapılır. O dönem için süresinden sonra yapılan başvurular değerlendirmeye alınmaz. Bölüm başkanlıklarınca ilgili yönetim kuruluna iletilen talepler, yönetim kurulunca Senato tarafından belirlenen esaslara göre, tüm öğrenim süresini kapsayacak şekilde ivedilikle sonuçlandırılır. Muafiyete ilişkin yönetim kurulu kararları en geç dönem ders ekleme-bırakma süresi sonuna kadar bilgi yönetim sistemine eklenir ve öğrenciye bildirilir.”

MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(6) Tutuklu veya hükümlü olarak ceza infaz kurumunda bulunan öğrencinin derslere ve sınavlara katılma talebi, öğrencinin kayıtlı olduğu fakülte dekanlığı ya da yüksekokul müdürlüğü tarafından ilgili mevzuat hükümlerine göre değerlendirilerek kendisine bildirilir. Derslere ve sınavlara katılım taleplerinin değerlendirilmesinde öğrencinin kayıtlı olduğu programın niteliği, staj ve uygulamalı eğitimleri dikkate alınır.”

MADDE 3- Aynı Yönetmeliğin 29 uncu maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Bir dersin sınavına o derse kayıtlı öğrenciler katılabilir. Sınav tutanağı, öğrenci bilgi sisteminde o derse kayıtlı öğrencilerin listesi üzerinden düzenlenir. Listede olmayan öğrenci sınava alınmaz. Kayıtlanmış olduğu dersin devam koşulunu yerine getirmeyen öğrenci, o dersin dönem sonu ve bütünleme sınavına giremez. Öğrencinin, hak etmediği bir sınava girmesi durumunda aldığı not, ilan edilmiş olsa dahi iptal edilir.”

MADDE 4- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5- Bu Yönetmelik hükümlerini Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü yürütür.