GÜNDEM

120 AVUKATA SERTİFİKALI CMK EĞİTİM SEMİNERİ

Abone Ol

Adana Barosu tarafından düzenlenen sertifikalı Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) konulu meslek içi eğitim semineri tamamlandı. Adana Barosu Avukatlar Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim iki tam gün sürdü. Seminere 120 avukat katıldı. Eğitim sonunda katılımcılara düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Eğitimin başlangıcında CMK Komisyonu Koordinatörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Neval Yurtdaş açılış konuşmasını yaptı.

Programda bir konuşma yapan Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, meslek içi eğitim çalışmalarının mesleğin kalitesini yükseltmeye katkı yaptığını belirterek, “Deprem felaketi nedeniyle eğitim faaliyetlerine ara vermek zorunda kalmıştık. Uzun bir aradan sonra kapsamlı ilk eğitim programımız. Eğitim programına katılan tüm katılımcılara ve özveriyle zaman ayırarak hiçbir karşılık beklemeksizin eğitim çalışmalarında yer alan eğitimcilerimize teşekkür ederim” dedi.

Bilgi ve tecrübelerini meslektaşlarına aktaran Av. Gökayaz, mesleğinin derinleşen sorunları ve bu sorunların çözümlerine yönelik çalışmaları dile getirdi. 

Av. Gökayaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “CMK zorunlu müdafilik görevi, insan hakları talebi doğrultusunda mevzuatımıza giren bir sistemdir. CMK görevlendirmeleri, bir insan hakkıdır, savunma hakkının etkin kullanımıdır. CMK zorunlu müdafilik ücretlerinin arttırılması, ücret yönünden angarya olmak çıkarılmasını her platformda dile getiriyor, TBB ve barolar olarak yoğun çaba harcıyoruz. Dilerim yeni dönemde bu ve mesleğimizin sorunlarının çözümü noktasında Adalet Bakanlığı’nın bakış açısı değişir. TBB ve barolar, meslektaşlarımızın ekonomik koşullarının iyileştirilmesi için birlikte mücadeleye devam edecektir. Her zaman söylediğimiz bir söz var; Barolar güçlüyse, avukat da güçlüdür.” dedi.

Konuşmaların ardından deneyimli avukatlar; Av. Ümit Büyükdağ, Av. Sebahattin Demir, Av. Miyesser Ersalan Önenli, Av. Filiz Feyhan Aksoy Karakoç, Av. Neval Yurtdaş, Av.  Kübra Mimaroğlu ve Av.  Ayça Kara Sığırcı tarafından sunum yapıldı.

Katılımcılara; CMK İç Yönergesi ve BARONET Uygulamaları, Soruşturma Evresi, Zorunlu Müdafilik ve Avukata Erişim Hakkı, Müdafi ve Vekil Hakları, CMK Seri ve Basit Mahkeme Usulü, Mahsup ve Cezaevi Uygulamaları ve İddianame Uygulamaları ve İnfaz, Aile İçi Şiddet Birimleri, Çocuk Koruma Kanunu ve 6284 Sayılı Kanun Uygulamaları, ÇİM ve AGO Uygulaması konularında önemli bilgiler aktarıldı. Katılımcıların soruları da cevaplandırıldı. Eğitime katılan avukatlara ara program sonunda sertifikaları sunuldu.