İzmir Barosu'nun ev sahipliğinde, 03 Mayıs 2024 tarihinde düzenlenen plaket törenine TBB Başkanı Sağkan'ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Av. Ercan Demir, Sayman Av. Gökhan Bozkurt, İzmir Barosu Başkanı Av. Sefa Yılmaz, Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda avukat ve aileleri katıldı.

Törende, İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz'ın sunuşunun ardından bir konuşma yapan Sağkan, hayatlarının 40, 50, 60 yılını yurttaşların hak ve özgürlükleri mücadelesiyle geçiren meslek üstatlarını selamlayarak, "Sizler için önemli olduğunu düşündüğümüz, bizim açımızdan da çok önemli bugünde aynı anı yaşamak, aynı duyguları paylaşmaktan çok büyük mutluluk ve onur duyuyoruz" dedi.

Sağkan, meslek üstatlarının 116 yıllık İzmir Barosu tarihinin yaklaşık yarısına şahitlik ettiğine dikkat çektiği konuşmasında yeni anayasa tartışmalarının yapıldığı, temel hak ve hürriyetlerin her gün başka uygulamalarla sınırlandığı bir dönemden geçildiğine işaret ederek, "Bu zor süreçte ülkemiz için bağımsız yargı, hukukun üstünlüğü ve demokrasi mücadelesini sizlerin önderliğinde ve cesaretle yürüteceğiz" ifadelerini kullandı.

Sağkan'ın konuşmasının ardından meslek üstatlarına berat ve madalyaları takdim edildi.

Birlik Başkanı, programın ikinci kısmında İzmir Barosu'nun 25, 40, 50, 60 yılını dolduran meslektaşlar için düzenlediği törene de katıldı.

İZMİR PROTOKOLÜNE ZİYARET

TBB Başkanı Sağkan, İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Mutlu Tosun ve BAM Başsavcısı Kazım Arapoğlu'nu makamlarında ziyaret etti.

Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle