Avukat Savaş Baş ve avukat Necati Çakmak’a haciz mahallinde saldırıda bulunan B.K.; öldürmeye teşebbüs, görevi yaptırmamak için direnme ve kamu görevlisine hakaret suçlarından haksız tahrik indirimi uygulanmaksızın toplam 16 yıl 6 ay ceza aldı.

Ankara 36. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen duruşma sonrası açıklamalarda bulunan Avukat Hakları Grubu Ankara mensubu avukatlar, "Mesleki faaliyetlerinden dolayı şiddete maruz kalan meslektaşlarımızın daima yanında olmaya devam edeceğiz. Tek bir meslektaşımızı dahi yalnız bırakmayacağız!" ifadelerini kullandı.

OLAY

İstanbul Barosu’na kayıtlı avukatlar Savaş Baş ve Necati Çakmak, 12 Mart 2020 günü Ankara’da bir haciz işlemi sırasında bıçaklı saldırıya uğramıştı. Meydana gelen saldırı sonucu yaralanan avukat Savaş Baş Ankara Şehir Hastanesi’nde ameliyata alınmış ve 4 saat süren 3 ayrı cerrahi operasyon geçirmişti. Avukat Savaş Baş, ameliyat sonrası yoğun bakım ünitesine alınmış, Baş'a saldıran saldırgan gözaltına alınmış, savcılık tarafından soruşturma başlatılmıştı.