Eylül ayında kullanıma açılan ve kısa sürede hukukçuların beğenisini toplayan girişim, sundukları hizmetin ücretli olması nedeniyle hukukçular arasında çalışma adaletsizliğine neden olmak istemiyor. 

BARO ODALARINDA ÜCRETSİZ KULLANIM

Ücretli hukuk teknolojilerinin hukukçular arasında var olan gelir adaletsizliği nedeniyle çalışma koşullarında da adaletsizliğe dönüştüğünü söyleyen Kurucu Yunus Berfu Özcan, bu adaletsizliği çözme misyonuna ekip olarak sahip olduklarını söyledi. “Bizden arama motorunu satın alamayacak çok sayıda genç hukukçu kullanıcımız olduğunu biliyoruz. Ücretsiz kullanım kampanyamız tamamlandıktan sonra genç hukukçuların geliştirdiğimiz teknolojiye baro odalarında erişebilmelerini sağlayacağız.”

“Hukuk teknolojileri alanında faaliyet gösteren tüm sektör paydaşlarını hareketimize davet ediyoruz. İstanbul. Bursa ve Gümüşhane’de başlattığımız süreci diğer illerimize de kısa zamanda yaymak istiyoruz. Yılbaşından önce işbirliği yaptığımız barolara 2023 yılında öncelik vereceğiz.” diyen Kurucu Av. Akif Çimen değer üretmek için çalışmaya devam edeceklerini söyledi. 

Hukuk Teknolojilerinde Eşitlik hareketinin planlanan adımları ise şu şekilde;

1- Baro odalarında dejure.ai’ın hizmete açılması,

2- Ücretli hukuk teknolojileri hizmeti veren sektörde faaliyet gösteren firmaların harekete davet edilmesi,

3- dejure.ai’dan elde edilen gelirin yüzde 10’u ile fon oluşturulması ve bu fondan diğer ücretli arama motorları aboneliklerinin hukukçular için satın alınması,

4- Gelir modelini çeşitlendirerek dejure.ai’ın ücretsiz versiyonunun kullanıma açılması

dejure.ai hukuk teknolojilerine herkesin eşit olarak erişebildiği bir yarın hayal ediyor. 

Harekete destek için : https://www.linkedin.com/posts/avukatakifcimen_hukuk-teknoloji%CC%87leri%CC%87nde-e%C5%9Fi%CC%87tli%CC%87k-de-jure-activity-7006208166593982464-skPo?utm_source=share&utm_medium=member_desktop